Biztosabb sikert akarsz a randikon? Erre muszáj odafigyelned!

Naná, hogy a párkeresés során mindenki minél nagyobb sikerre szeretne szert tenni, ezért pedig akár a legelvetemültebb tippeket is képesek vagyunk megfogadni és bevetni. De vajon szükség van erre? Nekünk van egy tuti megoldásunk, amit a tudomány is igazol...

...ez pedig nem más, mint a fogvillantós mosoly! Egy randiapp által végzett felmérés alapján a legkedveltebb randiprofilok esetében a fogukat is megvillantva a nők 58%-a, míg a férfiak 79%-a mosolygott. Könnyen rájöhetünk tehát, hogy a népszerű felhasználók nagy része nem rejtette el a fogsorát, ami a többi randizónak is bejött.

Igen ám, de mi van, ha a genetika nem áldott meg tökéletes fogazattal? A válasz egyszerű: fogszabályzó! Mutatjuk, mit kell tudnod róla, és miért nem kell félned ettől a hasznos kis szerkezettől.

"Hát de hogy néz már ki?"

A gyerekkori film- és meseélményeid alapján lehet, hogy a fogszabályzó látványát cikinek találod ("köszi", Sharon naplója...), esetleg attól tartasz, hogy rontja majd a pártalálási esélyeidet, de két dologgal is meg tudunk nyugtatni.

Először is: sokan kifejezetten aranyosnak és vonzónak találják a fogszabályzót. Másodszor pedig: ma már többféle lehetőséged van kevésbé feltűnő készülékek választására is. A fogszabályzó készülhet porcelánból, amelynek a színe hasonlít a fogadéhoz, így csak egész közelről látszik, felrakható a fogaid hátsó oldalára, illetve akár kivehető, sínes verziót is használhatsz – persze a probléma komolyságától és az orvosod véleményétől függően.

"Nem nehéz tisztítani?"

Jótanács, hogy mindig legyen nálad fogkrém és fogkefe, sosem lehet tudni alapon, de megnyugtatunk, hogy azért nem bonyolult dolog a fogszabis fogmosás. Fontos persze, hogy a szokásosnál nagyobb figyelemmel végezd a szájüreged tisztítását, nyugodtan vess be fogselymet és szájvizet is, ha eddig nem tetted volna. A még profibb eredményért speciális fogkefét is vásárolhatsz, amellyel könnyebben hozzáférsz a drót alatti területekhez.

"És ha fáj?"

Ez valóban egy kissé negatív tény: némi fájdalmat és kellemetlenséget érezhetsz majd, főleg az egyes kontrollok után, amikor "szorosabbra" állítják a készüléket, de ez egyénenként és problémánként változik. Gyakori, hogy a kontrollok után néhány napig csak pépes ételeket bírnak enni a páciensek, ugyanakkor vannak olyanok is, akiknek meg sem kottyan egy-egy újabb látogatás a fogorvosnál.

Fotó / Shutterstock

"Biztos nagyon drága..."

Nos, igen, a fogszabályzó nem kifejezetten olcsó mulatság, azonban ha 18 év alatt vagy, és még közoktatási intézményben tanulsz, az OEP részben támogatja az összeget! Hosszú távon egész biztosan megtérül a befektetés, hiszen nem elég, hogy megnő az önbizalmad, de az összetorlódott fogakból adódó egyéb problémák (szuvasodás stb.) kezelési költségeit is megúszhatod!