Jégvarázs teóriák: A Disney rejtett tartalmai

Gyerekként teljesen máshogy nézzük kedvenc rajzfilmjeinket, mint később, már felnőttként. Amikor hosszú idő után nosztalgiázni van kedvünk egészen máshogy tudjuk interpretálni a történeteket, az is előfordulhat, hogy teljesen másként értelmezzük kedvenc meséinket.

Az összeesküvés elméletek mindenhová beférkőznek, ez alól nem kivételek kedvenc meséink, animációs filmjeink sem. Összegyűjtöttük a legdurvább elméleteket, amelyek biztosan téged is gyanakvóvá tesznek.

1. Tarzan valójában Elsa és Anna tesója

Ezt a pletykát nem más indította, mint a Jégvarázs társrendezője, Chris Buck. A történet elején láthatjuk, ahogy Elsa és Anna szülei elhagyják Arendelle királyságát hajójukon, majd eltűnnek egy hatalmas viharban a tengeren. Ezt követően Elsát királynővé koronázzák.

A teória szerint a szülők túlélték a katasztrófát, a királynő pedig már ekkor terhes volt. A királyi pár egy trópusi környezetben találták magukat, ahol később menedéket találtak egy fára épített házikóban, a dzsungel közepén. Ezek a Tarzan elejére utalnak, amit maga Chris Buck rendezett.

Gondoltál rá, hogy Tarzan és Elsa családja összekapcsolódhat?Fotó / Disney

Bár ezt a Disney nem erősítette meg, egészen új megvilágításba helyezte mindkét történetet. Azonban Chris Buck elképzelései dugábadőltek idővel, amikor megjelent a Jégvarázs 2. A folytatásban kiderült, hogy Elsa szülei a Fekete-tengerhez hajóztak, ami nem éppen esik közel az afrikai dzsungelhez. Arról már nem is beszélve, hogy Tarzan szülei angol nemesek voltak a történet szerint, nem északi királyi pár.

2. Elsa és Anna kapcsolata Aranyhajjal

Mind láthatjuk, hogy Aranyhaj és Flynn Rider meghívást kaptak Elsa koronázására, hisz láthatjuk őket megjelenni Anna mellett a tömegben. Ez bizonyítja, hogy a két történet egy univerzumban játszódik.

Emellett olyan elméletek is születtek, miszerint Aranyhaj Anna és Elsa unokatesója. Bár egy ideig nem tudtuk, hogy a szülőkkel pontosan mi történt, sokan úgy gondolták, hogy a királyi pár Aranyhaj esküvőjére tartott, amikor a baleset történt. Valószínűleg a király tudott Aranyhaj különleges képességéről, és igyekezett általa segíteni lányának.

Az egyik elmélet szerint, Aranyhaj Anna és Elsa unokatesója.Fotó / Disney

Sajnos, a Jégvarázs 2. ennek az elméletnek is alaposan keresztbetett: a film elég egyértelművé tette, hogy a szülők nem egy esküvőre igyekeztek, hanem egy fontos küldetésen vettek részt.

Szereted a rajzfilmek világát? Akkor ez a moszkvai kávézó biztosan tetszene neked!