Vár a természet! Ezek a legszebb őszi kirándulóhelyek Budapest környékén

Ugyan az őszi szünet már véget ért, de a szabadidődben továbbra is remek elfoglaltság kirándulni egy nagyot a természetben és kicsit kikapcsolni!

Kellemes napsütés, természet és varázslatos színek kavalkádja. Kell ennél több egy tökéletes őszi kiránduláshoz? Használd ki, hogy ennyire enyhe őszünk van, és vesd bele magad a kirándulás jóleső élményébe!

A vidéken élőknek számtalan lehetősége nyílik a túrázásra, viszont a fővárosiaknak sem kell aggódniuk! Budapest környékén is számos gyönyörű, természetközeli úticél van, ami csak arra vár, hogy felfedezd!

Gödöllői Arborétum

Gödöllő és Isaszeg között terül el az a több mint 130 hektáros arborétum, amely nemcsak ősszel, de minden évszakban tökéletes kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Tökéletes célpontja lehet egy barátokkal közös kirándulásnak, ráadásul nem is kell túlságosan messzire menni a fővárostól!

Gödöllői ArborétumFotó / Mediaworks

Budakeszi Vadaspark

Ha természeti kincseink felfedezése mellett állatokkal is szívesen találkoznál kirándulásod során, akkor a Budakeszi Vadaspark lehet számodra a tökéletes választás. Tömegközlekedéssel körülbelül egy óra alatt megközelíthető a park, ahol több mint 50 állatfaj, továbbá állatsimogató és kalandpark is várja a látogatókat.

Budakeszi VadasparkFotó / BudakesziVadaspark.hu

Tatai Fényes Tanösvény

Budapesttől vonattal körülbelül egy óra vonatútra található Tata városa, ami önmagában is megér egy látogatást, a természetkedvelők figyelmébe viszont most a Tatai Fényes Tanösvényt ajánljuk. Az ösvény 18 állomással rendelkezik, 1,5 kilométer hosszú, a kalandvágyó látogatók pedig önállóan, kötélhídon és csónakkal járhatják be a változatos tájat. Garantált, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodsz majd itt!

Tatai Fényes TanösvényFotó / Mediaworks

Katalinpuszta Kirándulóközpont

Szendehely-Katalinpuszta a Naszály-hegy lábánál fekszik, és leginkább azoknak kedvez, akik egy izgalmas, kalandokkal teli kirándulásra vágynak. A Gyadai-tanösvény minden ilyen kívánságodat teljesíti, az Óriások pihenője nevezetű függőhíd pedig, ami a Naszály-hegy egyik vízmosása fölött található, már önmagában megér egy látogatást!

Katalinpusztai KirándulóközpontFotó / Mediaworks

Hárs-hegyi Örökerdő Tanösvény

Ha izgalmak helyett egy kis csendre és nyugalomra vágynál inkább, akkor a Budai-hegység egyik legnépszerűbb célpontját ajánljuk most figyelmedbe. Az Örökerdő Tanösvényen tölgyek, juharok és kőrisek között sétálhatsz, az ösvény végétől pedig még egy kicsit tovább sétálva elérkezhetsz a Kaán Károly-kilátóba, ahonnan gyönyörű panoráma tárul eléd a városról és a környező hegyekről.

Hárs-hegyi Örökerdő TanösvényFotó / Pilisi Zrt.