Hét őszi sminktipp a Harper's Bazaartól

Az Egyesült Államok legrégebbi és máig hatalmas népszerűségnek örvendő divatmagazinja hírességek példáin keresztül mutatja be az idei ősz legfelkapottabb makeuptrendjeit.

Kiscicaszemek

Bár nővére, a hosszú tusvonalas macskaszem is nagy kedvenc, idén a finom, visszafogott cat eye look hódít a hírességek körében.

Dús, hosszú szempillák

Nem gond, ha nem áldott meg a sors őserdőszerű pillákkal, eljött az otthon felragasztható verziók és az épített szempillák ideje. Drámai hatást érhetsz el a különféle dúsító, hosszabbító hatású spirálokkal is.

Feltűnő ajkak

Most, hogy nem kell attól tartanunk, hogy a kánikulában állandóan elmaszatolódik gondosan elkészített szájsminkünk, ideje ismét elővenni az élénk és/vagy drámai árnyalatokat.

Füstös szemek

Az időjárás szabályai a szemekre is vonatkoznak: a hangsúlyos szemsmink sokszor jobban passzol egy elegáns őszi-téli összeállításhoz, mint a lenge, virágos ruhákhoz a tikkasztó napokon. 

Kreatív vonalak

Az egyszerű fekete-barna tus-, ceruza- vagy púdervonalak helyett nyugodtan kísérletezhetsz az élénk színű, formabontó megoldásokkal is.

Harmatos ragyogás

Szerencsés vagy, ha smink nélkül is rózsás bababőröd van, de ügyes alapozó- és highlighterhasználattal is olyan benyomást kelthetsz, mintha csak a reggeli napsugarak cirógatták volna meg a pofidat.

Természetes szemöldök

Jó ideje hódítanak a lehető legkevesebb beavatkozáson átesett szemöldökök, és ezért csak hálásak lehetünk, hiszen egyrészt fiatalon tartják viselőjük arcát, másrészt viszonylag kis energiabefektetést igényelnek nap mint nap.