Hogy is kell igazából megenni? - Az internet legvitásabb ételei

Te is ölre mennél a saját kedvenc ételeid védelmében, ha mások szerint be kellene tiltani, olyan fura? Ezzel nem vagy egyedül, itt vannak a példák a legnagyobb netes kaja vitákról.

Kommentháborúk és mémáradatok már sokminden miatt kialakultak az internet története folyamán. Volt, hogy mindenki másnak látta egy ruha színét, akadt, hogy valakik nem látták két árnyalat között a különbséget, a többiek pedig igen. Ebben a cikkben azonban a különböző ételek körüli vitákat vettük sorra, hiszen mi hozna minket jobban lázba, mint amit megeszünk?

Szőröstől-bőröstől?

Az internet népe híresen szeret mindenen vitatkozni, a legfrissebb példa erre az, hogy ki szerint hogyan kell egy kivit elfogyasztani. Kinek jutna eszébe, hogy a kivi héját megenni nem is olyan rossz ötlet? Barna és szőrös, nem olyasmi, amit általában szívesen a szánkba veszünk. Ez alkalommal azonban, mégis előállt valaki, aki szerint nemcsak a hámozós és szeletelős vagy a kikanalazós módszer lehet elfogadható, hanem a kivi héja is figyelmet érdemel, hiszen abban van a vitamin, ahogy az alma héjáról tanultuk, ráadásul rengeteg rostot is tartalmaz.

Szerinted melyik a legjobb módszer a kivi fogyasztására?Fotó / 123RF

Zölden vagy pöttyösen?

Igen, a banánra gondolunk. Abban sincs egyetértés, hogy mi a legmegfelelőbb érettségi fokozat egy banán esetében. Valaki a még zöld, enyhe ízű banánra esküszik, és a világért sem enné meg a puha, pöttyös külsejű, édes verziót, mások pedig épp fordítva. De kinek van igaza? Valójában mindkét stádiumban magas a tápanyagtartalma, de ha zöld, akkor a keményítő és a rostok vannak túlsúlyban, egy érettebb banánban pedig több a cukor. Mindkét esetben sok káliumot tartalmaz, így energiaforrásnak mind a két állapotában bevethető.

Ha zöld, akkor a keményítő és a rostok vannak túlsúlyban, egy érettebb banánban pedig több a cukor.Fotó / 123RF

Ördögi ananász

A különböző ételekről kialakult viták királynője egyértelműen az ananászos vagy másnéven hawaii pizza körül alakult ki. Az egyik tábor szerint a pizzára ananász feltétet tenni az olasz konyha meggyalázása, a másik tábor szerint pedig semmi baj nincs azzal, ha kedvünkre alakítunk egy jól ismert fogást. Ahogy sok más étel, a pizza is átalakult az évtizedek során, és a világ minden táján úgy eszik, ahogy ott épp meghonosodott. A hawaii pizza feltalálója például egy kanadai görög bevándorló volt, Sam Panopoulos, aki a 60-as években állt elő ezzel a sós-édes kombóval.

A hawaii pizza feltalálója egy kanadai görög bevándorló volt, Sam Panopoulos.Fotó / 123RF