Unalmas a november? Íme 4 tipp házon belül és házon kívül

Novemberben már nem annyira szép az ősz, de még nincs karácsonyi szezon. Ha nem tudod mihez kezdj az estékkel és hétvégékkel, most segítünk.

Szeptemberben és októberben élvezhetjük az őszi hangulatot és látványt, ám novemberre ez már lassacskán elmúlik és nekünk még hálaadás ünnep sem jutott, hogy novemberben arra készülhessünk. Hogyan kössük le magunkat ebben a köztes időszakban?

Borzongató sorozatok

Igaz, hogy halloween már elmúlt, de ki mondta, hogy csak októberben lehet bekuckózni egy kis őszies borzongásra. Ha valami, akkor a kissé eseménytelen november tökéletes arra, hogy feltúrd a Netflixet pár borzongató sorozat után. A tavalyi év sikere, a Bly-udvarház szelleme tökéletes azoknak, akik a tragikus sorsú viktoriánus szellemeket és a szomorú szerelmi történeteket kedvelik, de ha valami kissé kevésbé ijesztőre és inkább mágikusra vágysz, akkor a Kulcs a zárját című sorozatot ajánljuk, aminek ráadásul most jelent meg a második évada.

Bly-udvarházFotó / Netflix

Társasjátékok Ünnepe

Ha nem egy jó sorozat mellett, akkor mindenképp egy jó társasjáték kíséretében töltsétek el a borongós estéket. Jó alkalom új játékok felfedezésére és kipróbálására a Társasjátékok Ünnepe, amit november 13-án és 14-én tartanak a Lurdy Házban. A helyszínen kedvezményes áron vásárolhattok társasokat, ha esetleg bővíteni szeretnétek a kollekciótokat. De mindig lehet találni társasjátékos eseményeket, ha erről lemaradnátok!

Fotó / 123RF

Westend Winter Wonderland

Ha tényleg nem bírjátok ki decemberig, akkor engedjetek a karácsonyi hangulatnak. A Westend tetőteraszán megrendezett Winter Wonderland november 14-én nyitja meg kapuit, és egészen december 31-ig várja a látogatókat jégpályával, sült gesztenyével, forralt borral és kézműves vásárral. Egyszer élünk, ha karácsonyi hangulatra vágysz már novemberben, ne tartsd magad vissza mások rosszallása miatt.

Westend Winter WonderlandFotó / Mediaworks

Kirándulás kápolnákhoz

Nálunk nem nőnek minden sarkon antik épületek, mint Olaszországban, de pár tényleg ősi gyöngyszem hazánkban is túlélte a történelem viharait. Ha minden különleges kis kápolnát vagy templomot felsorolnánk, a lista több oldalas lenne, ezért most csak egyet emelünk ki. Az ösküi kerektemplom különlegessége már nevéből látszik: kör alakú alaprajzán henger alakú épület, azon pedig kerek kupola csücsül. Egyesek szerint római őrtorony volt, mások szerint mecset, de a legvalószínűbb, hogy eredetileg is templomnak szánták, de teteje kupola helyett kúp volt. A kápolnák és a kastélyok látogatásában az a legjobb, hogy mindegy merre laksz, ki tudsz választani egy olyat, ami elérhető távolságra van.

Ösküi kerektemplomFotó / Mediaworks