Hihetünk magunknak? Valóságosnak tűnő álmok, és jelentésük

Mindenki álmodik, és mégis csak kevesen tudják felidézni ébredés után az álmukban történteket. Vannak azonban olyanok, akik tisztán emlékeznek minden részletre. Szerencsétlen, ha épp rémálmot látunk, és az ég bele az emlékezetünkbe, de természetesen néha pajkos mosoly köszön vissza a tükörből, ha egy világsztárral tölthettük álombéli óráinkat, ami valljuk be, jól indítja a napot! De mi a helyzet azokkal az álmokkal, amelyek nem is tűnnek álomnak?

Veled is előfordult már, hogy úgy érezted, mintha az álmod valóságos lenne? Az ébredés utáni érzés, amikor el kell gondolkoznod, hogy valóban megtörtént-e, mert annyira élethű volt minden egyes mozzanata? Nem, nem a másnaposságról beszélünk, és az előző este homályos hibáiról, hanem azokról az álomképekről, amelyek már-már túl igaziak. Nézzünk meg pár példát, ami sokak számára ismerős lehet, de jelentésük kevésbé.

Ha álmunkban meghal valaki

Az álmokban megjelenő halál általában hosszú életet jelez, de ha egy olyan ember hal meg álmunkban, aki még él, azt is jelentheti, hogy egy biztosnak hitt dolog kudarcba fulladhat.

Ha megjelenik a terhesség

Nőknél ez általában elégedettséget jelent jelenlegi életükkel, testükkel kapcsolatban, míg a férfiaknál a szellemi alkotóerejükre utal. Az álmokban megjelenő várandósság mindenképpen pozitív, szerencsés álomszimbólum, ami vágyaink és terveink elérését is jelentheti.

Fotó / Shutterstock

Ha álmunkban vizsgázunk

A vizsgák legtöbbször akkor jelennek meg álmainkban, ha tényleg megmérettetés előtt állunk a való életben is. Ez a belső feszültség kivetülése. Ha az álombéli vizsgán megbukunk, az önbizalomhiányra utal, érdemes több időt szentelni a tanulásra. Ezzel ellentétben a sikeres vizsga azt mutatja, elég felkészültnek érezzük magunkat.

Ha utazni készülünk

Ha álmunkban utazásra készülünk, akkor jelenlegi helyzetünket megelégelve változásra vágyunk. Érdemes új célokat kitűzni magunk elé, új dolgokba belevágni. Az utazás szimbolizálhatja a menekülésünket is az elégedetlenségünk elől.

Fotó / Shutterstock

Ha voltak hasonló álmaid, most megismerhetted, hogy ezek mögött milyen értelmezések húzódtak. Ha te is azok közé tartozol, akik tisztán fel tudják idézni az álmaikat, akkor érdemes néha utána nézned azok jelentésének, hogy egy kicsit jobban megértsd önmagad, és a benned zajló kételyekre megoldást találj.