A világ legcukibb állatai azokat is kenyérre kenik, akiknek kőből van a szívük

1/10
A japán repülő mókus apró, 15-17 centiméter hosszú állatka, amihez még hozzácsapódik a 9,5-13 centiméteres farka. Bundás kis jószág, szürkésbarna színben pompázik.
2/10
Hátsó lábai között repülőhártya található, ez biztosítja számára a repülés lehetőségét. Nem alszik téli álmot, előfordulhat, hogy a hosszas szunyálás helyett csak pár napra pihen le, de esetenként ez a szám is csökkenhet.
3/10
A második legnagyobb testű faj az erszényes félék családjában, hisz testhosszuk körülbelül 25-65 centiméter. Testsúlyuk elérheti akár a 2-7 kilogrammot is.
4/10
Hat ismert fajuk létezik, melyből négy sajnos a Természetvédelmi Világszövetség szerint a “sérülékeny” kategóriába tartozik.
5/10
Nevéből adódóan a sivatagban élő állatfaj, többnyire Észak-Afrika, Sínai-félsziget és az Arab-félsziget területén fordulnak elő.
6/10
Krémszínű, bolyhos a bundája, mely nappal védi a napsütéstől, éjjel pedig biztosítja a megfelelő testhőmérsékletet.
7/10
A japán menyét Honshū, Kyūshū és Shikoku szigetén őshonos, folyók mentén, valamint télen a hó alatt vadászik.
8/10
A hideg évszakokban bundája fehér színben pompázik, hogy még jobban beolvadjon a környezetébe.
9/10
Közép- és Dél-Amerikában honos faj, az esőerdőkben él. Általában az ocelottal tévesztik össze, ám farkának hossza, és mintázata is eltérő.
Fotó / SUPREET SAHOO/Supreet Sahoo
10/10
Magányosan él, jellemzően éjszakai ragadozó, amihez kiváló vadászkészség párosul. Fákon él, ahol madarakra, majmokra, lajhárokra, mókusokra, oposszumokra és gyíkokra vadászik.Fotó / SUPREET SAHOO/Supreet Sahoo