A gondolat is őrültség: ezek legveszélyesebb ételek, amiket az ember megeszik - II. rész

Fotó / AFP
1/6
Hákarl: Izlandon az erjesztett cápahúst is elfogadják a kæster hákarl nevű ételben. A grönlandi cápa húsát ahhoz, hogy el lehessen fogyasztani, először erjeszteni, majd hat hónapig szárítani kell. Mindezt azért szükséges megtenni, mert a fajnak nincs veséje, vagyis kizárólag a bőrén keresztül képes megválni a méreganyagoktól.Fotó / AFP
Fotó / Pinterest
2/6
Nomura-medúza: Az akár két méter hosszú medúzát Japánban fogyasztják szívesen. Húsa nem mérgező, ám egyéb testrészei igen, ezért kizárólag olyan szakácsok tudják elkészíteni megfelelően, akik elegendő tudással rendelkeznek hozzá.Fotó / Pinterest
Fotó / Pinterest
3/6
Afrikai ökörbéka: Míg a franciák a béka lábát tartják igazi ínyencségnek, addig Namíbiában a teljes békát elfogyasztják. A probléma abban rejlik, hogy a béka bőre és más szervei mérgező anyagokat tartalmaznak, amik akár veseelégtelenséget, majd halált okozhatnak, ezért nem feltétlen ajánlott, hogy te is kipróbáld. Bár nem is nagyon lesz rá lehetőséged...Fotó / Pinterest
Fotó / Pinterest
4/6
Akcee: Nem egy bőrbetegségről van szó. Az akcee a karibi országokban népszerű gyümölcs. Ha rosszul készítik el (vagy rosszul szüretelik), jobb esetben kómába esik a fogyasztó, rosszabb esetben meg is hal. A növény magja nagyon mérgező, de ez még nem minden: éretlenül a húsa is képes megölni az embert.Fotó / Pinterest
Fotó / Pinterest
5/6
Manióka: A Dél-Amerikában ismert növényt alaposan meg kell főzni és előkészíteni, mivel nyers fogyasztása halálos lehet.Fotó / Pinterest
Fotó / 123RF
6/6
Mogyoró: Most biztosan nevetsz. Pedig a téma egyáltalán nem vicces. Az ételallergének közül a mogyoró okozza a legtöbb ember halálát. Az arra érzékenyeknél akár 1 mikronnyi mennyiség is képes a légzés leállítására. És ha azt mondjuk, hogy a Föld lakosságának 1 százaléka érzékeny rá, máris más lesz perspektíva.Fotó / 123RF