Informatikai felnőttképzések, hogy ne csak kamuzz az önéletrajzodban

Mindenki önéletrajzában szerepel, hogy folyékonyan ért a Microsoft- és Google programcsomagokhoz. Viszont ezt a munkáltatók is tudják, hogy legtöbbször szemenszedett hazugság. Éppen ezért, nagyon vonzó, ha a tiedben valódi bizonyítványok szerepelnek.

Mondjuk, mi pont elhisszük, hogy ezekhez a programokhoz értesz, hiszen jóformán ezekkel nőttél fel, de a munkáltatók jogosan bizalmatlanok. Hiszen még az egyetemisták között is sokaknak fejfájást okoz egy prezentáció összeállítása. Nem is beszélve az Excelről, amivel nagyon sokszor fogsz találkozni a karriered során.

ECDL tanfolyam

Az ECDL bizonyítványt Európa-szerte elismerik, és azt tanúsítja, hogy magas szinten tudod kezelni a Microsoft Office programcsomagot, illetve, hogy alapvető számítógépes problémákat is meg tudsz oldani. Nagyon nagy valószínűséggel az átadott anyag egy részét már ezer éve vágod, de hidd el, sok hasznos és új tudást fogsz elsajátítani egy jó ECDL tanfolyamon.

Ez a papír nemcsak az önéletrajzodban fog jól mutatni, hanem a munkád során is hasznodra válhat. Egyrészt könnyebben és önállóan tudod végezni a rádbízott feladatokat. Másrészt elképesztően vonzó a munkáltatók számára, ha egy alkalmazottjukról kiderül, hogy meg tud oldani egy olyan problémát, amihez külsős céget kellene felbérelni. Ilyen lehet például az alapvető képszerkesztés, amit szintén megtanulsz egy ECDL képzésen.

Fotó / 123rf

ECDL IT-biztonság és E-hitelesség

Mindkét képzés a saját és az alkalmazó céged biztonságát szolgálja. Jó eséllyel nem kell elmagyarázzuk neked, hogy mi az a számítógépes vírus, de ennél árnyaltabb tudást szerzel ezekkel a képzésekkel. Miért jó ez? Nos, nem te leszel, aki miatt lerohad a céges rendszer, és elég komoly jó pontokat tudsz szerezni valahol, ha felhívod a figyelmet egy-egy komoly veszélyforrásra.

Az E-hitelesség az E-aláírásokat is magába foglalja, amikkel a saját és céges ügyeket könnyítheted meg. Többek közt megtanulod hogyan működnek a tanúsítványok, hogyan lehet igényelni és használni, illetve mi a különbség különböző rendszerek között. Ha adminisztratív pályára készülsz, ez a tudás kötelező, de más helyzetben is aranyat érhet!