Nagykövetségek, melyek Magyarország legjobb nyelviskolái is egyben

Mára már közhely, hogy minél több nyelvet ismersz, annál jobb. Viszont az egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan tanulod őket. Jó nyelviskolát találni nem egyszerű, ezért hasznos, hogy sok ország a nagykövetségén keresztül remek nyelvtanfolyamokat kínál idehaza.

A motiváció ezek mögött az, hogy a nyelv tanulásán keresztül jobban megismerd az adott ország kultúráját, majd később oda ellátogass, és ezáltal folyékonyabb és szorosabb legyen a Magyarországgal való viszonyuk. Ez kölcsönös gazdasági hasznot is jelent, szóval ezekbe a nyelvtanfolyamokba beleadnak apait-anyait.

British Council

Sok jó angol oktató és iskola van itthon, de ha bombabiztosan fel akarsz készülni egy nemzetközileg elismert nyelvvizsgára, akkor a British Councillal nem lőhetsz mellé. Külföldi egyetemre való jelentkezésnél szinte elengedhetetlen az IELTS vagy Cambridge vizsgabizonyítvány, náluk mindkettőre felkészülhetsz és levizsgázhatsz.

Nyelvvizsgákon kívül itt írhatsz felvételi vizsgákat brit, egyesült államokbeli és ausztrál egyetemekre, sőt, még brit szakvizsgákat is tehetsz itt, Brexit ide vagy oda.

Cervantes Intézet

A Cervantes Intézet a spanyol nagykövetség alatt működik, a megnyitóján még Fülöp akkori spanyol trónörökös, ma király is részt vett. Ilyen feltételekkel csakis király lehet a nyelviskolájuk.
Rengetegfajta spanyol nyelvtanfolyamuk van, a gyerektől, az üzletin át, a gasztronómiai tematikájúig bezárólag. És ez nem minden! Itt nemcsak spanyolt tanulhatsz, hanem más nyelveket is a Pireneusokon túlról: baszkot, gallegot és katalánt. Utóbbi különösen hasznos, mert Barcelonába sokszor kell katalán nyelvvizsga, ha oda akarsz menni Erasmusra.

ELTE Modell Konfuciusz Intézet

ELTE Modell Konfuciusz IntézetFotó / konfuciuszintezet.hu

A Kínai Népköztársaság támogatásával jött létre a hazai Konfuciusz Intézet, ami egy nemzetközi hálózat tagja, és célja a kínai kultúra és nyelv megismertetése a világgal.
Kínálnak ingyenes ismerkedő tanfolyamokat is, amik után eldöntheted, hogy bele szeretnéd-e vágni a fejszéd és a nyelved egy ilyen kemény fába. Azt is fontos kiemelnünk, hogy az országban 10 oktatási központja is van az intézménynek.