Influenszer akarsz lenni? Ne dőlj be bárkinek, inkább ezeket a tanfolyamokat végezd el!

Az influenszer lét nagyon csábító. Pénzért posztolgatni bele a nagyvilágba? Ez bárkinek menne, gondolhatjuk elsőre, viszont az odavezető utat végigjárni, már kevesen tudják. Ahhoz megfelelő tudás kell, amit jobb, ha nem internetes guruktól tanulsz, hanem elismert képzéseken.

A megvásárolható csodák szinte egyidősek az emberiséggel. A hamis bölcsekben, fiatalító szérumokban és más kuruzslásokban, mind ugyanaz a közös: sosem működnek. Ezért is kell kétkedéssel fogadni a mindent egybe influenszer tanfolyamokat, amiknek a végén semmilyen bizonyítványt nem kapsz.

Az influenszerség legnagyobb része a jó tartalomgyártás és önmarketing, amihez konkrét tudás szüksége. Szerencsére ezeket minősített képzéseken meg is tudod szerezni, úgy, hogy papírod is lesz róluk, így munkát is fogsz találni addig, amíg befutsz az ország új Kasza Tibijeként!

Fotós és videós képzések

Ezek közül legalább az egyik jóformán elengedhetetlen. Fényképészt vagy videóst bérelni nem olcsó mulatság, de ez a hasznodra is válhat! Ugyanis, ha elvégzel egy ilyen tanfolyamot, utána nemcsak az influenszer karrieredet indíthatod be, hanem mellette fotós munkákat is vállalhatsz. Így a hírnévhez vezető út nem is lesz olyan ínséges!

Ha elvégzel egy fotós tanfolyamot, utána nemcsak az influenszer karrieredet indíthatod be, hanem mellette ehhez kapcsolódó munkákat is vállalhatsz.Fotó / 123RF

Facebook, Instagram és más közösségi média tanfolyamok

Posztolgatni még a nagymamák is tudnak, az a nem mindegy, hogy hány olyan embert érnek el, akit érdekel is! Minden közösségi oldalnak megvannak a folyamatosan változó algoritmusai, hirdetési törvényei, amelyeket jobb, ha először valakitől megtanulsz. Ugyanis, ha csak vaktában elkezdesz fizetett hirdetéseket indítani, azzal csak dobálod ki a pénzt az ablakon.

Ez a tudás szintén nem csak számodra lesz hasznos. Hanem, ha csak érintőlegesen is foglalkozol közösségi médiával vagy marketinggel a munkád során, akkor nagyon sokat fog érni az, ha valóban képben vagy azzal, hogyan kell jóba lenni a közösségi médiát mozgató algoritmusokkal.