Saját businessbe kezdenél? Turbózd fel kreatív skilljeidet!

Elindulnál a saját ötleted megvalósításának útján? Nem árt, ha ezekhez is értesz, legalább alapfokon.szakma

Ha van egy saját ötleted és úgy döntesz, megvalósítod vállalkozás formájában, akkor tudnod kell, hogy egy kicsit mindenhez kell majd értened. Nem elvárható, hogy mindenhez profin érts, de nem árt, ha nem kell majd minden munkára valaki mást felbérelned, hiszen egy kezdő, akár egyszemélyes vállalkozás ezt eleinte meg sem engedheti magának. Íme pár tipp, hogy mindenes lehess.

Photoshop tanfolyam  

Ha képszerkesztés, akkor photoshop, ezt mindenki tudja. Ha saját vállalkozásba kezdenél, de inkább magadnak oldanád meg a kreatív munkákat bizonyos szintig, elengedhetetlen, hogy a képszerkesztéshez is konyíts legalább egy kicsit, hiszen erre szükséged lesz, hogy igényesen tudj megjelenni minden platformon. Egy online photoshop tanfolyam könnyen beilleszthető az időbeosztásodba, főleg, ha még nem a saját ötleteden dolgozol főállásban.
Ennek a szoftvernek a kitanulása jóval többet rejt magában, mint egy-két kép manipulálása, hiszen ha megtanulsz rutinosan bánni vele, akkor képek korrekciójától kezdve, grafikus feladatokon át, bármire használhatod.

Fotó / 123RF

Webdesign tanfolyam  

Amikor valaki a vállalkozásoddal vagy a munkáiddal ismerkedik, a honlapod az a homlokzat és előszoba egyben, amivel először találkozik. Biztos, te is tudod, hogy ha egy honlap zavaros, nem kényelmes rajta navigálni, nem jön át az infó, amit keresel, akkor inkább bezárod és keresel egy másikat, hiszen megannyi vállalkozás kínálja ugyanazokat a dolgokat.
Egy webdesign tanfolyam segítségével olyan alap dolgokat is megtanulhatsz, mint a saját arculatod kialakítása, a megfelelő mennyiségű információ elhelyezése az oldalon, úgy, hogy a lényeget átadd, de ne terheld túl az olvasót, annyira, hogy végig sem olvassa. A vizuális trükkök a felhasználó figyelmének irányítására is lényeges szempontok. Összefoglalva, azt tanulhatod meg, hogy milyen egy igényes honlap.

Grafikus képzés  

Ha profi megjelenést szeretnél, érteni akarsz szórólapok, kiadványok vagy reklámok megtervezéséhez, nem árthat, ha betekintesz a grafika világába. Hasonlóan a webdesign képzéshez itt is foglalkozhatsz online felületek tervezésével, de itt a hangsúly inkább egy nyomtatott anyag létrejöttére kerül, egészen a kezdetektől, a profi tervezéstől, az utolsó nyomdai előkészítésig.

Mivel vannak átfedések a photoshop, a webdesign és a grafikus képzés között, és nem valószínű, hogy saját vállalkozásod mellett mindenre lesz időd, fontos, hogy tájékozódj és eldöntsd, hogy neked melyik éri meg legjobban.