Tanítsunk Magyarországért: légy egy jobb jövő mentora!

A Tanítsunk Magyarországért program a nehezebb helyzetű kistelepüléseken élő gyerekekért jött létre, hogy valaki megmutassa nekik azt, hogy a számukra ismert burkon kívül is vannak lehetőségek és a képességeik alapján tanulással sokra vihetik.

A program főként kortárs mentoráláson alapul, aminek célja egyrészt a kistelepülésen élő általános iskolások támogatása, másrészt pedig a kölcsönös tanulásról, a magyar közösségek megerősítéséről szól. A kistelepülésen élő általános iskolás tanulók mellé szegődő mentorok feladata, hogy megmutassák nekik a településen túli világ izgalmait és lehetőségeit – az állatkertet, a múzeumot, a középiskolákat, a vállalkozásokat, hogy lássák, hányféle foglalkozásból, hányféle jövőből választhatnak.Az a cél, hogy segítsék őket abban, hogy képesek legyenek kihozni magukból a maximumot és elhelyezkedhessenek a munkaerőpiacon.

Forrás: Origo

 A mozgalom egyetemi-, középiskolás-, és vállalati mentorprogramokból áll.A középiskolás mentorprogram keretein belül a középiskolások a kötelező 50 órás közösségi szolgálatot egy blokkban teljesíthetik. A programban résztvevő középiskolák diákjai 4-5 napot egy kistelepülési általános iskolában töltenek el, ahol órákat látogatnak, valamint tanórák után az ott élő diákokkal közös eseményeken, szakkörökön, tanulószobán, sporttevékenységen vesznek részt. A közösségi szolgálat elvégzése mellett ez egy remek lehetőség a diákok számára hasznosítani és továbbadni mindazt, amit tudnak, és örömet szerezni vele a nehezebb helyzetben lévőknek. Ami számodra egy kisebb elfoglaltságot jelent, valaki egész jövőjét megváltoztathatja! Ha érdekel a mentorprogram, kérdezz utána az iskoládban!