Középiskolai felvételi 2021: elindult a lehetőség a jelentkezések módosítására

A koronavírus-járványra való tekintettel a felvételi jelentkezést módosító lapokat idén nem kell postázni, elég elektronikusan benyújtani.

Az elektronikus módosításra március 22. és 25. között nyílik lehetőség. Az Oktatási Hivatal közleménye szerint a felvételi vizsgák eredményei és tapasztalatai alapján a diákok még egyetlen alkalommal módosíthatják a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, emellett pedig újakat is felvehetnek.

Újabb tanulmányi terület csak a tanulmányi adatlapon már szereplő középfokú iskolában, az iskola erre kijelölt képviselőjével való egyeztetés alapján jelölhető meg. Az egyeztetést fel kell tüntetni az iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon. Korábban nem választott iskolába viszont már nem lehet jelentkezni, illetve a már kiválasztott tanulmányi terület sem törölhető.

A módosításhoz új, módosító adatlapot kell kitölteni, ami után az előzőleg beküldött tanulói adatlap érvényét veszti. A módosítás további részleteiről a korábbi cikkünkben és az Oktatási Hivatal honlapján tudsz tájékozódni.

forrás: MTI