A kaméleon, aki elfelejtette, milyen színű

Életünk során számtalanszor kerülünk interakcióba más emberekkel. Van, akinek ez könnyen megy; és van, aki lassabban tanul, de előbb utóbb mindenki megtalálja a helyét. A kaméleonoknak ez nehezebben megy, ők azok az emberek, akik mindenhova tartoznak egy kicsit, de sehova sem igazán. Te is ilyen vagy?

Néha már egészen kicsi gyerekként, de legalábbis tinédzserként biztosan rádöbbenünk, hogy mindenki tartozik valahová, mindenki képvisel valamit – akarva vagy akaratlanul.

A színskála végtelen

Ott vannak a fehér lepelbe burkolózott angyalok, akik önzetlenül segítenek másokon, szívesen osztozkodnak, mégis olykor elérhetetlennek tűnnek. A szenvedélyes (néha túlságosan is), romantikus lelkek a rózsaszín köd mögé bújva mesélik a legszebb szerelmes történeteket, míg az álmodozók szintén élénk színekkel hívják fel magukra a figyelmet és dédelgetik álmaikat.

Mindenki tartozik valahová. Színes kis pöttyök, amelyek megtalálják társaikat, hogy együtt színezzék be a vásznat.Forrás / Shutterstock

A fekete színnel játszókat nem fogod könnyen megérteni, nehezen engednek betekintést a sötétségbe. Ahhoz pedig, hogy a népszerűség aranysárga színfalai mögé nézhess, végig kell ülnöd az összes előadást a témában. Akik a szürkeség homályában húzzák meg magukat a sarokban, nem fognak tárt karokkal várni, de a törtetők szívesen meghódítják veled a tudás hatalmas kék tengerét.

Mindenki tartozik valahová. Színes kis pöttyök, amelyek megtalálják társaikat, hogy együtt színezzék be a vásznat.

Te melyik színhez tartozol? Ha úgy érzed, hogy mindhez egyszerre, valószínűleg kaméleon vagy.

Jól tudjuk, hogy az igazi kaméleonok milyen csodálatos módon tudják változtatni saját színüket, hogy beleolvadjanak környezetükbe, elbújva a ragadozók elől.

Nem minden kaméleon, ami változik

De mi a helyzet azzal a személlyel, aki csak kaméleon módjára váltakoztatja a színeit, hogy minden csoport befogadja a gimiben, az egyetemen, vagy egy egész életen át? Ők mit rejtegetnek?

Talán önmagukat, a valós színüket.

Jól tudják, hogy helyt kell állniuk az életben, és legyőzni a kihívásokat, amiket sokszor nem lehet egyedül leküzdeni. Ha pedig felfedik magukat, félnek, hogy soha nem találják meg a hozzájuk illő társakat, ezért inkább mindenhova beolvadnak, éppen csak egy kicsit, hogy ne legyenek egyedül, de mindig továbbállnak, hogy új színt kapjanak.

Jól tudjuk, hogy az igazi kaméleonok milyen csodálatos módon tudják változtatni saját színüket, hogy beleolvadjanak környezetükbe, elbújva a ragadozók elől.Forrás / Shutterstock

Egy ideig nagyon vonzó számukra, hogy bárhová mennek, mindig sikerül alkalmazkodniuk a környezetükhöz, sosem kell egyedül lenniük és megtapasztalhatják az életet különböző szemszögekből is.

Igazán színes egyéniségek, akik könnyen feltalálják magukat, jó emberismerettel rendelkeznek, és egyre merészebben vetik bele magukat az új dolgokba. Rengeteg előnnyel jár ez a képesség, de mégis van egy nagy hátránya.

Tudniuk kell egyensúlyt tartani, mert aki kaméleonként váltogatja színeit, csak egy dologtól félhet igazán: hogy elfelejti saját színét, amikor végre igazi társra lel.

Halász Kata