Hidd el, van rosszabb! Ezek a legborzalmasabb munkák a világon

Te is biztosan sok embert hallottál már arról panaszkodni, hogy övé a legborzalmasabb munka a világon. Sok a stressz, bunkó a főnök vagy idióták a kollégák, előbb-utóbb mindenki talál valami kivetnivalót a munkahelyén. Azonban akiknek "csak" ennyi a gondjuk, még olcsón megúszták.

Vannak olyan emberek a világon, akik örülnének, ha csak ennyi lenne a problémájuk foglalkozásukat illetően. A most következő szakmák képviselői olyan nehézségekkel szembesülnek nap mint nap, amibe valószínűleg bele sem tudsz gondolni.

Íme, a világ legszörnyűbb munkái!

Csatornatisztító

Csatornatisztítónak lenni Indiában nem egy leányálom, és akkor még szépen fogalmaztunk. Ezek a munkások napi 12 órát dolgoznak, viszont nem használnak semmilyen különleges szerszámot a csatornák tisztítására, csak egy vasvilla szerű eszközt, valamint a puszta kezüket. Védőruha nélkül, egy szál alsónadrágban ülnek a csatornavízben, munkájukért pedig mindössze napi 5 dollárt (kb. 1500 forintot) kapnak.

Csatornatisztítónak lenni Indiában nem egy leányálomFotó / AFP

Szagszakértő

Ezek az emberek általában kozmetikai cégek alkalmazásában állnak, feladatuk pedig nem más, minthogy emberek hónalját szagolgassák. Erre azért van szükség, hogy megfigyeljék a tesztalanyok hónaljára fújt, teszt alatt álló dezodor vagy izzadásgátló illatának (vagy szagának) változását.

Bűnügyi helyszín takarító

Ennek munkának a létezése talán nem túl meglepő számodra, hiszen evidensnek tűnik, hogy valakinek ezt is meg kell csinálni. Mégis megrendítő elképzelni azt a látványt és szagot, amivel ezek az emberek napi szinten találkoznak. Az ő feladatuk lemosni a vért például a falakról vagy a padlóról, alkalmanként pedig a holttestek begyűjtése is rájuk hárul.

Bűnügyi helyszín takarító feladata lemosni a vért például a falakról vagy a padlóról, alkalmanként pedig a holttestek begyűjtése is rájuk hárulFotó / Shuttertsock

Trágyaelemző

Ez sem tartozik a leggusztusosabb feladatok közé, de ugyanaz a helyzet áll fennt itt is, mint az előző munka esetében: valakinek meg kell csinálnia. Felkészült szakemberek töltik be ezeket a pozíciókat, akiknek feladata, hogy az állatok ürülékét tanulmányozzák vér és baktériumok után kutatva. Akármilyen koszos és büdös munkának is tűnik, a trágyarlemzőket rendesen megfizetik.

Ezt a listát látva talán te is jobban meg fogod tudni becsülni azt a munkát, amit végzel, vagy amit a jövőben végezni fogsz. Ha kíváncsi vagy még néhány hasonlóan szörnyű foglalkozásra (amik szerencsére már nem léteznek) ide kattintva olvashatsz róluk.