Középiskolai tanárból francia first lady

Nemrég töltötte be a 68. életévét a francia államfő, Emmanuel Macron felesége, a férjénél 24 évvel idősebb Brigitte Macron. A történetük akkor indult, amikor a ma már francia államfő még csak középiskolás volt.

Ha egy párkapcsolatban – például sztárpároknál – jelentős korkülönbségről van szó, jóval megszokottabb, a férfi az idősebb, szóval már csak ezért is keltett meghökkenést a 2017-ben francia államfőnek megválasztott Emmanuel Macron és felesége, Brigitte Macronszerelme és házassága.

Forrás: AFP

A feleség ugyanis most 68 éves, 24-gyel idősebb politikus férjénél. Velük kapcsolatban nem ez az egyetlen egyediség: a szerelmük akkor kezdődött, amikor a férfi még csak középiskolába járt, a nő pedig a tanára volt.

Brigitte Macron szinte leélt egy másik életet, mielőtt összehozta a sors mostani férjével. Egy gazdag család legkisebb, hatodik gyermekeként látta meg a napvilágot Amiens-ben, a család a csokoládékészítésről és macaronról híres vállalkozást vitt és vezet most is. Tanárnak tanult, majd férjhez ment egy André-Louis Auziere nevű férfihez, három gyermekük született. El is költöztek, ám Strasbourgból Amiens-be visszatérve Brigitte irodalmat tanított, s átvette az iskolai színjátszó kör irányítását. Itt találkozott a 15-16 éves, a koránál jóval érettebb gondolkodású Emmanuellel.

Forrás: AFP

 

A korkülönbség miatt a férfi szülei sokáig azt hitték, a fiuk Brigitte egyik lányának udvarol, ám kiderült, a jóval idősebb tanárnővel kerültek közel egymáshoz részben aközben, hogy együtt dolgoztak egy színdarabon. Lábra kélt a pletyka, pedig ekkor még semmi sem volt köztük, ezért a nő próbált távolságot tartani a fiútól. Brigitte kérte, a szülők pedig egyenesen parancsolták, így Macron Párizsba ment tanulni, ám már akkor megmondta, hogy egyszer visszatér, és feleségül veszi a nőt.

Tartották a kapcsolatot, és ettől nem függetlenül Brigitte házassága később zátonyra futott, 2006-ban el is vált, s ezzel megnyílt az út a szerelmesek előtt, akik nem kevés rosszallást és akadályt vállalva és legyőzve 2007-ben össze is házasodtak. A politikai feladatok miatt azóta a széles nyilvánosság elé kerültek, Brigitte a francia first lady lett, ám a kapcsolatuk mit sem gyengült. Emmanuel Macron egyébként jó kapcsolatot ápol felesége gyermekeivel és unokáival is.