Ma ünnepli születésnapját Bozsek Márk

A rendkívül népszerű színész és énekes ma tölti be a 33. életévét.

A hazai X-faktor eddigi kilenc évadában mindössze egyszer volt példa arra, hogy egy személy az élő show közben magától adta fel a versenyt: ő volt a negyedik évadban Bozsek Márk, aki az ötödik héten önként lépett vissza. Kategóriája szerint már akkor a 25 év felettiek táborát erősítette, így mentora az évadban Geszti Péter volt. Döntése következtében visszatérhetett a ByTheWay nevű tini-fiúeggyüttes, akik végül másodikként végeztek az évadban.

Döntését 2015-ben így indokolta: "Az X-faktor egy teszt volt a számomra. Mikor elindultam, számomra már az egy nehézség volt, hogy egyedül kellett a színpadra állnom. Bár korábban is rendszerint frontemberként funkcionáltam zenekarokban - azaz én álltam elől és nagyobb részt én vittem el a balhét -, de azelőtt mindig ott voltak mögöttek a társaim, és így megvolt az én kis komfortzónám. Ebből itt ki kellett lépnem azáltal, hogy teljesen egyedül kellett a színpadra állnom. Azt gondolom, hogy ez egy hatalmas feladat, amiben még fejlődnöm kell, hogy egyedül is képes legyek megtölteni olyan energiákkal egy teret, mint korábban egy zenekarral mögöttem.".

Forrás: Facebook

Az eredetileg is szőke, kék szemű Márkon kívül két személy távozott a nézők véleményétől függetlenül a hazai X-faktorból: Nagy Krisztián kétszer is visszalépett önként a mentorházból való továbbjutás után, az azóta rejtélyes körülmények között elhunyt Petics Kristófot pedig deviáns viselkedése miatt kizárták a hatodik évadból - a helyére így Mata Richárd került, aki végül az évad második helyezettje lett -, így Márktól eltérően ők sosem léptek fel a élő showban.

Az ikrek jegyében született Bozsek Márk gyermekkorában hét éven keresztül élt Portugáliában, az ország déli tengerpartjához közel, 13 éves volt, mikor családjával visszaköltöztek Kecskemétre. Mindig azt vallotta, hogy családtagjaival rendkívül szoros, bensőséges kapcsolatot ápol.

Az egész ország számára akkor vált ismertté, mikor 2009-ben a Barátok közt című napi sorozatban megkapta Fekete Szabolcs szerepét, ezt a karaktert 2014-ig alakította rendszeresen, majd 2015-ben még néhány rész erejéig visszatért. "Sokat fejlődtem a Barátok közt forgatása közben, nagyon sok alázatot tanultam, összeszedettebb és sokkal felelősségteljesebb lettem." - vallotta 2015-ben. Az általa játszott karakterről így nyilatkozott: "Én egy iszonyatosan naiv és lelkiismeretes srácot játszottam.".

Az elmúlt években már kevesebbet lehet hallani Márkról. A mai fiatalok számára azért lehet követendő példa, mert bár több hazai szuperprodukcióban is szerepelt, sosem vált nagyképűvé, megtartotta szerénységét és csapatjátékos gondolkodásmódját, az sem jelentett számára sosem problémát, ha át kellett adnia valakinek a helyét.

Névjegy
Bozsek Márk

- született: Hódmezővásárhely, 1988. május 30.
- szülei foglalkozása: édesapja üzletember, édesanyja háztartásbeli (korábban fodrász)
- hat évig teniszezett Portugáliában az öccsével, minden második nap volt edzésük
- ott a Cartoon Network meséin nőttek fel, szívesen nézték az akkori sorozatokat
- nagyon szerette a Dragon Ball című mesét, viszont a belőle adaptált film nem tetszett neki
- kedvenc énekese: Jason Mraz
- vegán étrenden él
- mindenki számára javasolja a meditációt