Ma ünnepli születésnapját Courteney Cox

A 235 részes Jóbarátok 1994-től egészen 2004-ig az egyik legmeghatározóbb sorozat volt, amelynek köszönhetően mind a hat főszereplő nevét örökre megtanultuk. Egyikük, a Monica Gellert alakító, Courteney Cox ma tölti be 57. életévét.

Az alkotók eredetileg Rachel Green szerepét szánták neki, azonban a színésznő jelezte, hogy ő jobban tud azonosulni a tinédzserkorában jelentős súlyproblémával küzdő Monica karakterével, így végül ez a szerep lett az övé.

Az, hogy ez a döntés helyesnek bizonyult, ma már történelem. A sorozat három női főszereplője a mai napig rendszeresen tartja a kapcsolatot, így számukra nem is volt kérdést, hogy aláírjanak egy közel kétórás folytatásra, amit idén májusban adtak ki.

Forrás: Getty Images

Courteney Cox nemcsak népszerű, szakmailag is elismert színésznő, 2010-ben Golden Globe-díjra jelölték a Született szinglik című filmben nyújtott alakításáért.

Monica Geller mellett a másik legemlékezetesebb szerepe Gale Weathers riporternő, akinek eddig már négy alkalommal sikerült megmenekülnie a késes, álarcos sorozatgyilkosok elől, a Sikoly-filmekben. Az, hogy sikerszériája tovább folytatódik-e, az majd 2022-ben fog kiderülni, hiszen akkor kerül bemutatása a Sikoly rebootja.

További emlékezetes karaktereket alakított még az Ace Ventura első részében, a Csontdarálóban és az Esti mesékben.

Forrás: Getty Images

Férjét, David Arquette-et a Sikoly-filmek forgatása során ismerte meg, házasságuk 1999-től 2013-ig tartott, egy gyermeke van Coco Riley Arquette.

A Jóbarátok című sorozattal az UniLife már sokat foglalkozott, a sorozattal kapcsolatos kvízeket itt, itt és itt tölthetitek ki.

Névjegy

Courteney Cox

- 57 éves színésznő
- születési helye, neve: 1965. június 15; Birmingham, Alabama; Courteney Bass Cox
- a George Washington Egyetemen diplomázott
- korábbi férje: David Arquette
- jelenlegi élettársa: Johnny McDaid
- egyetlen gyermeke: Coco Riley Arquette
- magyar hangja jellemzően: Kiss Erika