Hobbiból lett hivatás? Lehetséges neked is!

Rengeteg ember álmodozik arról, hogy egyszer majd a hobbijuk válik hivatásukká, tehát lényegében sose kell majd dolgozniuk, hisz a számukra legkedvesebb tevékenységnek tudják majd szentelni az életüket.

Milyen izgalmas elképzelni egy utópisztikus világot, ahol mindenki boldog, hisz egész életében csak azzal kell foglalkoznia, amivel igazán szeretne. Felmerül azonban a kérdés, hogy ugyanolyan izgalmas lenne, ha ténylegesen minden nap azzal kellene foglalkozni?

Annak érdekében, hogy az álmaidat valóra tudd váltani, érdemes egy alternatív megoldást találni, aminek az a lényege, hogy a hobbidat beépíteni egy olyan tevékenységbe, amit szeretsz.

Milyen jó lenne, ha mindenki azzal foglalkozna, amivel igazán szeretne!Fotó / 123RF

Például egy banális példával élve, ha szeretsz festeni, nem érdemes festőnek készülni, hisz tudjuk, a nagy művészek általában haláluk után lesznek csak elismerve. Emiatt inkább gondolkozz olyan szakmákban, amelyek igénylik a művészi affinitást, tehát kiélheted kreativitásodat, sőt állandó bevételed lehet belőle.

Mindenképp fontos szem előtt tartani, hogy valamiből meg kell élned. Emiatt egymáshoz kell igazítanod az fizetésedet, a vágyott életkörülményeidet, és a munkát, amit végzel. Tehát bármennyire is az álmok követéséről szól a dolog, muszáj megőrizned a józan eszed és az anyagiakkal is foglalkoznod kell.

Fontos az is, hogy olyan szakmán gondolkozz, amit tényleg tudnál végezni. Ezt értsd úgy, hogy nem elég az, ha szeretsz énekelni, kell, hogy legyen tehetséged hozzá. Természetesen fejlesztéssel sok mindent el lehet érni, de el kell ismerni, hogy sok esetben az akarat nem elég.

Ezután nem marad más, mint a folyamatos fejlődés és munka, hisz a tehetség nem elég ahhoz, hogy elérd céljaid. Sosem szabad alábbhagyni a szorgalomból, hisz az lesz a legfontosabb dolog az út során.