Életének és karrierjének csúcsán - Beszélgetés Dér Henivel

Nem túlzás, ha azt állítom, Dér Heni ma Magyarország egyik leghallgatottabb és legismertebb énekesnője. Az évek során a nézők szeme láttára felcseperedő kislányból mára már a karrierje csúcsán lévő, kiegyensúlyozott és boldog édesanya lett, aki kőről kőre rakta le jelenlegi élete építőköveit. Vágyaink eléréséről, a sikerről és a mindennapokkal való megküzdésről kérdeztük a sztármamit.

Heni már gyermekként is céltudatosan menetelt előre az életében, már egészen kis korától az énekesi pályára készült. A vajdasági Csantavérből származó kislányt édesapja konzervatív szemléletű nevelése és befolyása sem térítette el ettől a vágyától, így került tizenhat éves korában egy akkor népszerű tehetségkutató színpadára, ahol elsöprő sikert aratott. Az elismerés azonban nem adta magát könnyen.

Mi, vagy ki segített hozzá a siker eléréshez? Volt melletted valaki, aki egyengette az utad?

"Senki nem egyengette az utamat a zenetanáraimon kívül. Apukámmal kellett megvívnom a saját csatáinkat. Ő abban bízott hogy majd kinövöm ezt az hóbortomat, hogy énekesnő szeretnék lenni, bár teljesen egyértelmű, hogy miért. Doktori pályára szánt, ezzel pedig az énekesnői karrier nem vetekedhet. Minél komolyabban készültem a zenei karrierre, annál több összetűzésünk volt, a tehetségkutató műsorba is titokban jelentkeztem. Teltek az évek, és ő is szembesült a sikereimmel és az elismerésekkel, ekkor enyhült meg."

A hírnévhez vezető út azonban többször csalódásokkal és akadályokkal tarkított volt.

Voltak kudarcok az életedben? Hogyan élted meg ezeket? Van esetleg valami olyan stratégiád, ami segít a nehézségek legyőzésében?

"Miután mindent egyedül értem el, és minden egyes sikeremet magamnak köszönhetem, ezért egy valamit nagyon gyorsan megtanultam. Akármilyen kudarc is ér, azonnal fel kell állnom, és mennem kell tovább. Mivel a legtöbb esetben csak magamra számíthattam, az elém kerülő nehézségeket feladatokként kezdtem el kezelni, és mind a mai napig így is teszek. Semmi sem történik véletlenül, ebben hiszek. Mindenből tudunk tanulni és minden előre visz, előre kell hogy vigyen."

Henit ezek az önmaga számára feladatként kitűzött kisebb-nagyobb célok motiválják a mindennapok forgatagában. A tanulást és a tudást mindennél fontosabbnak tartja, ami két diplomával az énekesi karrier mellett nem meglepő.

Mit tanácsolnál azoknak a fiataloknak, akik még nem tudják merre tovább? Van esetleg a sikernek valami titka?

"A legfontosabb, hogy legyen álmod, legyen belső hited, és egy belső motor, ami visz téged előre, lépésről-lépésre. Ez a siker titka és a kitartás. Összességében én azt gondolom, hogy szükség van a tudásra, egy nagyon erős határozottságra, akaratosságra és céltudatosságra, ami hajt minket, mert mindig lesznek olyanok, akik el akarnak minket tántorítani. Valamint természetesen kell egy kis szerencse is, de azt be lehet vonzani. (nevet)"

Az énekesnő jelenleg legboldogabb életszakaszát éli, hiszen nemrég született meg kisfia, aki által teljessé vált az élete.

Sikeres énekesnő vagy és most már egy csodálatos kisfiú édesanyja is. Hogyan menedzseled a mindennapjaid?

"Most hogy megszületett a kisfiam, most vagyok talán a világon a legboldogabb. Jelenleg az életemet az anyaság tölti ki. Természetesen most ő az első, és mivel nagyon picike még, nincsenek a karrieremmel kapcsolatban világmegváltó terveim. Az énekesnői vágyaimat tekintve már rég túlszárnyaltam, amit gyermekkoromban megálmodtam magamnak. Azonban a zene is az életem része, és szerencsés vagyok, mert a gyermekem édesapja rengeteget segít nekem, így júlisutól elkezdek újra koncertezgetni. Egy hónapban egy, két fellépést vállalok majd, hogy vissza tudjak csatlakozni a körforgásba, illetve hogy szokja a kisbabám is."

Csekkoljátok Dér Heni leendő koncertjeit, valamint legújabb dalát a Youtube-on! Illetve keressetek minket egyéb erős nőkért a Sulilife weboldalán!