Amikor a kemény csaj is ellágyulhat: ma 43 éves Michelle Rodriguez

Nem sokkal a Halálos iramban kilencedik részének bemutatója után, ma, július 12-én ünnepli a 43. születésnapját Hollywood kemény csaja, Michelle Rodriguez.

Ha pusztán a középiskolai tanulmányait néznénk, nem feltétlenül a ma 43 éves Michelle Rodriguezt állítanánk példaképnek a fiatalok elé. Az amerikai, ám gyermekkorában az édesanyja, továbbá az édesapja hazájában, azaz a Dominikai Köztársaságban és Puerto Ricóban is élő színésznő ugyanis még 18 éves kora előtt egyszerűen otthagyta a középiskolát.

Egy róla érdekességeket összegyűjtő angol nyelvű portál szerint ezt 16 évesen tette meg, ám a lényeg, hogy később mégis követendő példává vált: rájött, a jövője miatt igenis folytatnia kell a tanulmányait, így aztán idővel letette az érettségit. Szeretett volna bekerülni a filmek világába, ám érdekes módon akkor még eszébe sem jutott a színésznőség, sokkal inkább a kamera másik oldalán, rendezőként, továbbá forgatókönyvíróként képzelte el magát.

Azért statisztált rendszeresen, hogy közelebb jusson álmai megvalósításához, ám végül ez nem várt fordulatot vett: egy kis költségvetésű film főszerepére kerestek színésznőt, és ő futott be A bunyós csaj castingján - mondhatni, egyből egy -, hiszen első szereplőválogatásán övé lett a főszerep is, az alakítását pedig még az Oscar-díjra is esélyesnek tartották.

Továbbra is szívesen bújt „kemény csajok" karakterébe, gondoljunk csak a Lost - Eltűntek televíziós sorozatra és Ana Lucía Cortez szerepére, a SWAT - Különleges kommandó vagy A Kaptár című filmekre, de például egy katonai pilóta megformálójaként ő is részese lett mindenidők leghatalmasabb bevételét hozó filmjének, az Avatarnak.

Forrás: Getty Images

A lista élére persze a Halálos iramban kívánkozik, Letty Ortiz a sorozat három részét leszámítva minden felvonásban szerepelt, igaz, az Ötödik sebességben, cameoszerepben meg sem szólalt. Kedvelt bulvártémának számított, hogy a Halálos iramban sztárjával, Vin Diesellel nemcsak a mozivásznon alkottak egy párt, hanem 2001-ben a valóságban is randiztak.

Forrás: Getty Images

A száguldásról ismert filmhez hozzátehetjük, hogy a való világban akadtak gondjai a vezetéssel. Az első HI-filmbe még úgy választották ki, hogy nem volt meg a jogosítványa, később pedig előfordult, hogy túllépte a megengedett sebességhatárt, vagy éppen ittasan vezetett, még elvonókúrán is részt kellett venni. Elzárásra is ítélték, sőt közmunkát is róttak ki rá.

A színészi karrierjén azonban ez nem hagyott nyomot, hiszen például a Halálos iramban nemrég bemutatott, kilencedik részében is láthatjuk. Ahogyan a legtöbbször, így ezúttal is Solecki Janka magyar hangján szólal meg, ám többször szinkronizálta már őt Kéri Kitty, és volt a magyar hangja Murányi Tünde, Zsigmond Tamara vagy Pikali Gerda is.

Ha már ennyi szó esett a Halálos iramban-sagáról: kvízünkkel tesztelheted, mennyire ismered a filmeket.

Névjegy

Michelle Rodriguez
amerikai színésznő

- született: San Antonio (Texas), 1978. július 12.
- édesapja: Rafael Rodríguez, Puerto Ricó-i; édesanyja: Carmen Milady, Pared dominikai köztársaságbeli
- horoszkópja: rák
- 17 évesen otthagyta a középiskolát, ám később leérettségizett
- leggyakoribb magyar hangja: Solecki Janka