Ma van Liptai Claudia születésnapja

Liptai Claudia a magyarországi kereskedelmi médiabirodalom egyik legikonikusabb műsorvezetője, nevét akkor jegyezte meg végérvényesen az ország, mikor 2002-ben a Big Brother női házigazdájának választották.

Claudia diplomás főiskolai színművész, a Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1997-ben végezte el. 1998-ban az RTL Klub szerződtette le, itt a Csíííz és a Pasik című műsorokban láthattuk: utóbbiban mellékszerepet játszott Hernádi Judit, Bajor Imre és Gálvölgyi János oldalán.

Forrás: origo.hu

Ezt követően szerződött át a TV2-höz, ahol először 2001-től a Claudia Show, majd 2002-től a Big Brother műsorvezetője volt. Ez volt Magyarország első nagyszabású valóságshow-ja - korábban a VIASAT3-on futott egyedül egy Bár nevű hasonló jellegű műsor, de azt kevesen nézték -, ami országos szinten hatalmas sikert aratott, biztosítva ezzel Claudiának - és műsorvezető társának: Till Attilának -, hogy még hosszú évtizedekig képernyőn legyen.

Ezt követően számtalan műsort vezetett a csatornán: például 2004 és 2011 között a reggeli Mokkát, a Megasztár ötödik és hatodik évadát, a Mr. és Mrs. - A sztárpár show-t, a Nagy Duett eddigi hat évadából ötöt, az Appra magyar!-t és a Csak show és más semmi!-t.

Mindemellett zsűrizett a Sztárban sztár első hat évadában, színésznőként a Jóban Rosszban Dr. Zámori Alexáját alakította, és rengeteget szinkronizált: legemlékezetesebb TV2-höz fűződő szinkronszerepe a Született feleségekből Mary Alice Young karaktere.

Forrás: ripost.hu

18 év után, 2019-ben visszaigazolt az RTL Klubhoz, ahol szerepet kapott A tanár című sorozatban, majd az Álarcos évad második évadában megkapta a Röfi jelmezét - a versenyt azonban nem tudta befejezni, mert elkapta a koronavírust, így át kellett adnia a stafétát Puskás Petinek -, 2020 végén Ő vezette a NőComment! szilveszteri különkiadását, jelenleg pedig a Mestercukrász házigazdája.

Szakmai tevékenysége mellett magánéletére is rendkívül kíváncsiak az emberek: rendszeresen szerepel a legmagasabb számban eladott napi- és hetilapok címlapján.

Két gyermek édesanyja, első gyermeke első házasságából született, Gesztesi Károly színművésztől. Második gyermeke jelenlegi férjétől, Pataki Ádám cukrásztól, akivel 2018-ban házasodtak össze.

Névjegy
Liptai Claudia
műsorvezető, színésznő, cukrász

- született: Budapest, 1973. július 15.
- szülei: Lipták István és Sánta Ilona
- gyermekei: Gesztesi Panka Sára (2006. július 16.) és Pataki Marcell Ádám (2016. október 28.)
- 1993-tól szerepel a tévében, 1998 óta kereskedelmi média adókon
- csillagjegye: rák