5 menő foglalkozás a jövőből - Lehet egyszer ilyen lesz a munkád?

Gondoltál már arra, hogy azoknak a gyerekeknek, akik most járnak iskolába, lehet, hogy olyan foglalkozásuk lesz, ami még nem is létezik? Vajon mik lesznek azok?

Korábban már írtunk a legrosszabb munkákról, az UniLife olyan foglalkozásokról a múltból, amelyeknek örülünk, hogy eltűntek, vagy olyan szakmákról, amelyek 10 éve még nem is léteztek, ám mostani összeállításunkban olyan még nem létező foglalkozásokról olvashatsz, melyek feltehetően a következő évtizedekben lesznek majd a legmenőbbek.

Szabadidő-tervező

El tudsz képzelni egy olyan világot, ahol a gépek átveszik az emberek munkáinak nagy részét, így nekünk sokkal több szabadidőnk lesz? Vajon mit fogunk kezdeni a felszabaduló idővel? Kell majd valaki, aki segít kitalálni. Itt jöhet képbe valaki, aki arra specializálódik, hogy ezt a plusz időt segítsen hasznos dolgokkal feltölteni.

Űrtúra-vezető

Minden jel arra mutat, hogy az emberiség úgy meghódítja majd az űrt, hogy oda is rendszeresen járunk majd, csak úgy kikapcsolódni is. Sok tudós, üzletember és befektető gondolkodik azon, hogy ezt megvalósítsák. Az Amazon tulajdonosának, Jeff Bezosnak a cége, a Blue Origin a tervek szerint 2021. július 20-án indítja majd első utasokat szállító járatát. Te lennél asztronauta?

Minden jel arra mutat, hogy az emberiség úgy meghódítja majd az űrt, hogy oda is rendszeresen járunk majd.Fotó / Shutterstock

Műhús-szakértő

Az állati eredetű termékekre maximálisan hasonlító „hústermékek" már egyes gyorséttermekben is hódítanak, népszerűségük pedig várhatóan egyre nagyobb méreteket fog ölteni. Bár a konkrétan laborban növesztett húst még csak Szingapúrban engedélyezték, lehet, hogy szükség lesz olyan élelmiszermérnökökre, akik megfigyelik majd, hogyan növekszik a laboratóriumban előállított hús a petri-csészékben. Ha valami természetesebbre vágysz, olvasd el az UniLife cikkét a növényi alapú fehérje forrásokról.

Az állati eredetű termékekre maximálisan hasonlító „hústermékek" már egyes gyorséttermekben is hódítanak, népszerűségük pedig várhatóan egyre nagyobb méreteket fog ölteni.Fotó / Shutterstock

Környezet-helyreállító stratégák

A Föld tüdejét a nagy esőerdők jelentik, nélkülük elképzelhetetlen a természet és az emberiség fennmaradása. Ha az erdők kitermelésének leállítása után megindul a termőföld újraerdősítése, szükség lesz olyan szakemberekre, akik megtervezik hogy hogyan lehet visszavadítani ezeket a területeket, hogy újra több ezer fajnak adhassanak otthont, mint előtte.

Az esőerdők nélkül elképzelhetetlen a természet és az emberiség fennmaradása.Fotó / AFP

Virtuális valóság-influenszer

Az influenszerkedés a kötetlen munka és a szabad időbeosztás miatt ma egyre több fiatalnak tűnik nagyon vonzó karrierválasztásnak, ami nem csoda, hiszen az igazán nagy sztárok akár milliókat is kereshetnek egy-egy poszttal. A virtuális valóság terjedésével elképzelhető, hogy az influenszerek tevékenysége erre is ki fog terjedni.

Az influenszerkedés a kötetlen munka és a szabad időbeosztás miatt ma egyre több fiatalnak tűnik nagyon vonzó karrierválasztásnak.Fotó / Pinterest