Európa-bajnok lett a junior leány kézilabda-válogatott

A Szlovéniában megrendezett U19-es Európa-bajnokságon százszázalékos mérleggel nyertek aranyérmet, rajt-cél győzelemmel az oroszok elleni döntőben.

Rajt-cél győzelmet aratott az oroszok elleni döntőben, és százszázalékos mérleggel nyert aranyérmet a junior leány kézilabda-válogatott a Szlovéniában rendezett U19-es Európa-bajnokságon.

A kezdés rögtön remekül alakult: az első orosz időkérés már rögtön a hetedik percben érkezett, ami nem is csoda, hiszen a magyar csapat már addigra három gólos előnyre tett szert.

Az időkérés azonban nem hozott semmilyen előnyt sem az orosz válogatottnak, a magyar csapat ezután is rendületlenül haladt előre, és szerezte továbbra is a pontokat.

A szünet után teljesen egyértelművé vált, hogy a magyarok nyerik a Celjében megrendezésre kerülő bajnokságot: az immáron kétszeres Európa-bajnok válogatott végül 31-22-re győzött.

A csoportos aranyérmen kívül két játékos egyéni díjazásban is részesült: Mérai Maját a legjobb balszélsőnek választották, Kajdon Blanka pedig a torna legértékesebb játékosa lett.