Boldog születésnapot a németből is perfekt Sandra Bullocknak!

Humor, szépség, csillogás, magánéleti hullámvasutak, örökbefogadás – Sandra Bullock életébe rengeteg esemény belefért, amelyek közül most sokat felelevenítünk az 57. születésnapja alkalmából.

Sokat elmond Sandra Bullockról - akiről nemrég egy tesztet is közzétettünk -, hogy 50 éves korában a People magazin a világ legszebb nőjének választotta, így aztán most, a külsejét látva talán el sem hinnénk róla, hogy az 57. születésnapját ünnepli ma. A csaknem hat évtizedbe szakmailag és emberileg is rengeteg történés belefért, következzen közülük néhány!

Forrás: Getty Images

A német operaénekes édesanyjának, Helga Meyernek köszönhetően német állampolgársága is van, a szülei Németországban ismerkedtek meg, majd részben édesapja munkája miatt Sandra Bullock 12 évet töltött Európában. Németországban, illetve a szomszédos Ausztriában is nevelkedett, természetesen folyékonyan beszél németül.

Waldorf-iskolába járt, ráadásul ballettet tanult és énekre járatták, gyermekkórusban is énekelt, sőt fel is lépett. Az Egyesült Államokba visszatérte a Washington-Lee középiskolában is színészkedett, sőt a cheerleaderségre is maradt ideje, majd drámát, színészetet tanult Greenville-ben. Fokozatosan indult be a karrierje, ám kezdetben bártenderként és koktélt szervírozó pincérnőként, plusz ruhatárosként is dolgozott a meghallgatások mellett.

Szerepelt az 1990-es Dolgozó lány című sorozatban, majd sorban jöttek a kisebb-nagyobb lehetőségek. A legfontosabb talán 1994-ben, a Féktelenül, amelynek köszönhetően megismerték, majd megkapta az Aludj csak, én álmodom főszerepét, aminek hála megkapta élete első Golden Globe-díj jelölését. Már a 90-es évek közepére Hollywood egyik legjobban fizetett színésznője lett.

A legtöbben minden bizonnyal a 2000-es Beépített szépségből emlékszünk rá, amelyben egy cseppet sem csajos, ám szuper okos FBI-ügynöknőt alakított, aki a munka érdekében aztán egy szépségversenyen is megállta a helyét. A folytatás sem lett rossz, még ha az első rész is az igazi.

Sosem látott duplázást vitt véghez 2010-ben: A szív bajnokai című filmben nyújtott megható alakításáért elnyerte az Oscar-díjat, csakhogy ugyanebben az évben a legrosszabb produkciókat honoráló Arany Málna-díj is nála landolt az Ő a megoldásért. Duplán is, hiszen a legrosszabb párosért is megkapta azt, ám 24 órával később az Oscart is neki ítélték. Egyébként a hagyományosan az Oscar elé időzített Arany Málna átadóján ritkán tűnnek fel a díjazottak, ám ő elment, és szuper humorérzékkel vitt egy kiskocsinyit a film DVD-jéből, hogy jusson mindenkinek.

Ahogyan már említettük, 2015-ben, 50 évesen a világ legszebb nőjének választotta a People, amelyet a humorára jellemzően „Ez nevetséges" reakcióval kommentált.

Ami a magánéletét illeti, járt Matthew McConaughey-vel és a nála 16 évvel fiatalabb Ryan Goslinggal is, férjhez ment Jess G. Jameshez, majd elváltak, később pedig örökbefogadott két gyermeket. A magyar nyelvű filmekben többnyire Für Anikó hangján szólal meg, de többször hallottuk már Györgyi Anna szinkrontolmácsolásában is. Legutóbb 2018-ban az Ocean's 8 - Az évszázad átverése című nagyszabású filmben vitte a prímet, miközben több vasat tart a tűzben, péksége is van.

Névjegy

Sandra Bullock
amerikai színésznő

- született: Arlington (Virginia) 1964. július 26.
- édesanyja: Helga Mathilde Meyer, édesapja: John Wilson Bullock
- testvére: Gesine Bullock-Prado
- német állampolgársága is van
- horoszkópja: Oroszlán
- megkapta a legrangosabb elismerésnek számító Oscar-díjat és a rossz teljesítményt jelentő Arany Málna-díjat is
- túlélt egy repülőbalesetet, amikor rosszul landolt a gép
- leggyakoribb magyar hangja: Für Anikó