Eljött az igazi nagyágyúk, a júliusi oroszlánok időszaka: elsőként Jennifer Lopezt köszöntjük!

A születési neve szerint Jennifer Lynn López néven anyakönyvezett, Bronx kerületében felnövő színésznő-énekesnő ma ünnepli az 52. születésnapját.

Az ősi maja civilizáció piedesztálra emelte a július utolsó napjaiban születetteket: így Jennifer Lopeznek, Sandra Bullocknak vagy akár Gáspár Beának akkor, abban a korban bizony nem lett volna semmiféle különösebb problémája.

A Puerto Ricó-i származású Lopez ezzel szemben nehéz utat járt be. 19 évesen beiratkozott egy New Yorki-i tánciskolába, és azzal kereste kenyerét, hogy manhattani klubbokban fellépett.

Zenei karrierje 1998-ban kezdődött: ekkor szerződtette le a Sony egy önálló album kiadására. A siker elképesztő volt: Jennifer a lemez kiadását követően azonnal az addigi legnépszerűbb latin előadók - Enrique Inglesias és Ricky Martin - vetélytársává vált.

Forrás: Getty Images

Ennél érdekesebb azonban filmes karrierje, Lopez nem egy beskatulyázható színésznő: könnyed romantikus vígjátékoktól kezdve, drámákon és thrillereken át, még horrorfilmben is vállalt már főszerepet.

Utóbbira elsőként 1997-ben volt példa, mikor egy óriáskígyóval küzdött meg az Anakonda című filmben. Azonban a 2000-ben bemutatott A sejt című filmje is leginkább egy sci-fi horrornak mondható.

A thrillerekhez visszakanyarodva: Jennifer ebben a kategóriában nyújtotta a legjobb alakításait. A Wall Street pillangóiért megkapta élete második Golden Globe-jelölését, és a Most már elég!, valamint A szomszéd fiú című filmekben is igen emlékezeteset alakított.

Legismertebb - a kereskedelmi adókon legtöbbet ismételt - szerepei azonban a 2000-es évek elején készült romantikus vígjátékai: a Szeretném, ha szeretnél, az Álmomban már láttalak és a - Jane Fondával közösen forgatott - Anyád napja.

A színésznő mindezek mellett még szinkronszínészi szerepet is elvállalt: a Jégkorszak című (eddig) öt részes mesesorozatban Ő kölcsönözte az utolsó két részben a hangját Shriának - a kardfogú tigris, Diego párjának.

Forrás: Getty Images

Magánéletét tekintve a színész-énekesnő eddig már háromszor ment feleségül különböző férfiakhoz, most azonban amerikai bulvárlapok szerint olyan szinten sikerült felmelegítenie korábbi kapcsolatát Ben Affleckkel, hogy egyrészt közös házat vásároltak, másrészt Jennifer már tervezi a negyedik esküvőjét a színésszel...

Forrás: Getty Images
Névjegy
Jennifer Lopez
amerikai színésznő, énekesnő

- született: New York, 1969. július 24.
- gyermekei: Emme Maribel Muñiz és Maximilian David Muñiz
- kétszer is jelölték Golden Globe-díjra
- hangszíne: mezzoszoprán
- kapott már csillagot Los Angelesben, a Hollywoodi Hírességek sétányán