A hazai celebvilág egyik legrégebbi állandó szereplője: Gáspár Bea ma ünnepli születésnapját

Az ország "Bea asszonya" ma tölti be 47. életévét.

Az ezredforduló után született Z-generáció tagjai igaz, hogy már sokkal nagyobb mértékben az internetről tájékozódnak, mint a tévéből, és a netes influenszerek tartalmait és életútját követik inkább nyomon, mint a tévés karakterekét, azért akadnak olyan korábbi tévés tartalmak, melyeket ők is mind ismernek, ugyanis időtállóak.

Ilyenek a Barátok közt, a Mónika show, a Való Világ egyes szériái és a Győzike show. Ezeket még, ha nem is követte mindenki szüntelenül nyomon, a belőlük készült Best of videókkal már mindenki találkozott a YouTube-on, mémeikkel pedig az internet legkülönbözőbb pontjain.

Gáspárné Balla Beátát 2005. február 7-én ismerte meg a teljes ország, ekkor vetítették le ugyanis a Győzike show első részét. A műsor minden várakozást felülmúló nézettséget produkált, volt hogy 2 267 192 néző követte egyszerre nyomon a Gáspár család történetét.

Bea 1974-ben született Salgótarjánban. Roma származására mindig is büszke volt. Az Észbontók című vetélkedő egyik évadából megtudtuk, hogy későbbi férjével - Gáspár Győzővel - már az óvodában csoporttársak voltak, majd az általános iskolában osztálytársak. Egyedül a középiskolai éveikben szakadtak el egymástól, míg Bea a salgótarjáni Táncsics Mihály Közgazdasági Szakközépiskolában szerzett érettségit, addig Győző a hentes szakmát tanulta ki máshol.

Később újra találkoztak, és 1993. július 17-én összeházasodtak Salgótarjánban. Két gyermekük született: Evelin (1994-ben) és Virág (2002-ben).

Forrás: Facebook

Eleinte csakis férjével közös műsorokban láthattuk, majd később egyénileg is szerepelt jópár tévés produkcióban. Táncolt 2008-ban a Szombat esti láz című műsorban Cseh Szakál Tibor oldalán. Kiutazott a dzsungelbe 2014-ben, hogy megmérettesse magát a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban. 2016-ban pedig lányát instruálta a Hagyjál főzni! című műsorban, melyben Evelin igencsak jól teljesített, több családot is sikerült legyőzniük.

Saját főzőtudományát elsőként a Vacsoracsata című műsorban mutatta meg. Majd 2017-ben Ő lett a Konyhafőnök V.I.P. első szériájának nyertese. Ennek köszönhetően a műsor ötödik - hagyományos, nem V.I.P. - szériájában még zsűrizett is.

2018-tól 2020. február 14-éig borvacsorákat is rendezett alkalmanként, melyek igen nagy népszerűségnek örvendtek, rendszerint minden jegy elfogyott rájuk. Aztán hazánkat is elérte az azóta is tartó koronavírus-járvány, így egyelőre több borvacsora nem került megrendezésre.

Nemrégiben - gyomorgyűrű segítségével - jelentősen lefogyott, még bikinis címlapfotózást is vállalt. Kijelenthető, hogy jelenleg jól érzi magát a bőrében. Nagyon boldog születésnapot kívánunk neki!

Névjegy
Gáspárné Balla Beáta
televíziós személyiség

- született: Salgótarján, 1974. július 28.
- a Táncsics Mihály Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett
- férje: Gáspár Győző
- gyermekei: Gáspár Evelin és Gáspár Virág
- testvére: Csilla
- 2005. február 7-e óta a hazai kereskedelmi médiabirodalom állandó szereplője
- a Konyhafőnök V.I.P. első szériájának nyertese