Boldog születésnapot a Sprouse ikreknek!

A 29. születésnapját ünnepli Dylan és Cole Sprouse, akik már 8 hónapos korukban színészkedni kezdtek, a pelenkareklámoktól indulva népszerű sorozatokban és filmekben is szerepeltek. Jöjjön néhány érdekesség az ismert testvérpárról!

Rendhagyó módon egyszerre két ünnepeltet is köszöntünk, hiszen egy híres ikerpár tagjai tartják ma a születésnapjukat: Dylan és Cole Sprouse csupán 15 perc különbséggel született meg 1992. augusztus 4-én. Bár az idősebb Dylan és tesója amerikaiak, a napsütötte Toszkánában, Olaszországban születtek, mert akkortájt a szüleik angolt tanítottak ott. Négy hónappal később azonban hazaköltöztek, így a gyermekkorukat már Kaliforniában töltötték, erre azonban rányomhatta a bélyegét, hogy 1997-ben elváltak a szülők.

Az angol nyelvű Wikipédia szerint a drámatanár és színész nagymamától származott az ötlet, hogy színészkedjenek, a srácok később arról beszéltek, hogy az édesanyjuk elgondolására kóstoltak bele a műfajba már 8 hónapos korukban. Prózai okból: pénzre volt szüksége a családnak, később a keresetükből házat vettek a szüleiknek.

Először egy pelenkareklámban tűntek fel, majd a gyermekek filmezésére vonatkozó szigorú szabályok miatt (például mennyit forgathatnak egy nap) sokszor ketten játszottak egy szerepet. Már babakortól feltűntek a Grace under fire című sorozatban, később láttuk őket a Jóbarátokban, a Király suliban és az áttörést hozó, a Disney-n futó Zack és Cody életében. Ez anyagilag is szuperül jött, hiszen már gyerekként részenként 40 ezer dollárt kaptak. Később feltűntek a Jim szerint a világban, a Hannah Montanában és sorozatok terén legutóbb a Riverdale-ben.

Forrás: Getty Images

Filmek körül először az Apafejben láttuk őket, de szerepeltek például a Reszkess, télapó!-ban, A szív csalfa vágyaiban, míg Cole játszott a 2019-es Két lépés távolságban.

Bár a sorsuk összeforr, az életútjuk is párhuzamosan fut, továbbá általában közösen beszélünk róluk, az ikertesók egymástól függetlenül is érdekesek.

Magyar szemmel talán a legizgalmasabb tény, hogy Dylan 2018 óta a magyar szupermodellel, Palvin Barbarával alkot egy párt. Az első csókját persze jóval hamarabb kapta, még a Zack és Cody életében – Selena Gomeztől! Egyébként saját sörfőzdéje van, és játékfejlesztőnek tanult.

Az Insider Cole-ról gyűjtött össze egy rakat érdekességet: a suliban régészetet tanult, és szeret fotózni. Cole-nak is volt ismert barátnője, egy ideig a Riverdale-s kolléganővel, Lili Reinharttal alkotott egy párt.

Forrás: Getty Images

A Jóbarátokban tesójával Ross kisfiát, Bent alakította, és filmbeli apukájához hasonlóan szemet vetett Jennifer Anistonra: mint utóbb mesélte, kissrácként teljesen bele volt esve a sorozat Racheljébe. A filmezés összességében azonban nem volt annyira a szíve csücske, mint gondolnánk: egy Tumblr-posztban mesélt a pénz motiválta színészi kezdetekről: „Nem én döntöttem erről, talán nem is fordultam volna ebbe az irányba, sosem volt a szenvedélyem.".

Mindkét tesó szeret snowboardozni, és az is igaz rájuk, azért is kezdtek egyetemre járni, hogy kicsit kitörjenek a reflektorfényből és a skatulyából, Cole egy időre fel isi hagyott a színészettel.

A diplomaosztón megviccelték a világot, egymás oklevelét vették át.

Közös névjegy

Dylan és Cole Sprouse
amerikai színésztestvérpár

- születtek: Arezzo (Olaszország), 1992. augusztus 4.
- édesanyjuk: Melanie Wright, édesapjuk: Matthew Sprouse
- horoszkópjuk: oroszlán

- Dylan az idősebb, 15 perccel Cole előtt jött világra
- Dylan a híres költő, Dylan Thomas után kapta a nevét, míg Cole-t a jazzénekes Nat King Cole után nevezték el
- helyet cseréltek a diplomaosztón, egymás diplomáját vették át
- Dylan párja a világhírű magyar modell, Palvin Barbara