Friss hírek a szerkesztőség háza tájáról: Szirmai Gergely 33 éves lett!

Turbék-turbék minden szerkesztőségi tagnak! Fontos napra ébredtünk ma, hiszen a Hollywood Hírügynökség és az AFK légió nevű YouTube-csatornákról már jól ismert Szirmai Gergely ma ünnepli 33. születésnapját.

Gergő 1988. szeptember 20-án látta meg a napvilágot a Szirmai-család második gyermekeként, nővére, Anna után. Szülei 10 éves korában elváltak, édesanyjával és nővérével való kapcsolata pedig ennek hatására sokkal szorosabbá vált. Általános iskolai tanulmányait családi hagyományokat követvén a Kós Károly Ének-Zene Tagozatos Általános Iskolában kezdte meg, ezt követően pedig a Városmajori Gimnáziumban folytatta tovább. A gördeszkás kultúra és az utazás iránt mutatott hatalmas érdeklődése már ezekben az években megalapozódott.

Élete egyik legnehezebb időszakaként tekint azokra az évekre, amikor megkezdte felsőfokú tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karán, teljes volt a céltalanság az életében. A kiutat az El Camino nevezetű zarándokút teljesítése és egy költözés jelentette számára. Édesanyjával egy fél évre Chicagoba költözött, ahol két szakterületének (az újságírás és a filmkészítés) ötvözetéből lefektette a Hollywood Hírügynökség alapjait. Az eredetileg 4 részes animációs sorozatot egy idő után felváltották az élőszereplős filmkritikák, és megalakult az a formátum, amit ma is ismerünk és szeretünk. Amerikából hazatérve lediplomázott az ELTE BTK-n, ezt követően pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakán tanult tovább, nagy hangsúlyt fektetve a szakmai fejlődésre.

Forrás: Origo

2015. decemberében utazóriporteri álmait dédelgetve létrehozta az AFK Légió nevű YouTube-csatornát, ahol utazásait dokumentálja videósorozatok formájában.

2017 környékén a szerkesztőség tagjai észrevehették, hogy a Hírügynökség egyre rendszertelenebbül jelentkezik részekkel, aminek okára 2018 áprilisában derült fény, amikor Gergő feltöltötte a "Mi Történt 2017-ben? (Lelkizős Warning)" című videóját. Itt bevallotta, hogy a videók rendszertelenségének hátterében saját lelki és mentális problémái állnak, melyre ő militáns öngyűlöletként hivatkozott.

Forrás: Origo

Az elmúlt időszakban úgy tűnik, hogy Gergő ismét kezd visszatalálni régi önmagához, küzdelme az öngyűlölet ellen pedig sikeresnek tűnik. Egyre több izgalmas videóval jelentkezik mindkét csatornáján, és csak remélni tudjuk, hogy ez így is marad. Boldog születésnapot, Szirmai Gergely!

Névjegy
Szirmai Gergely András
filmkritikus, YouTuber

Született: Budapest, 1988. szeptember 20.
Szülei: édesapja Szirmay Zoltán
Testvére: Szirmai Anna
Horoszkópja: szűz
Csatornái: HollywoodNewsAgency (414 ezer feliratkozó), AFK Légió (115 ezer feliratkozó)