Mindenki Peeta Mellarkja 29 éves lett! Boldog születésnapot, Josh Hutcherson!

Az Éhezők Viadala filmek megjelenése után Josh Hutcherson neve egybeforrt Peeta Mellark karakterével, és az egész világ megismerhette az ifjú tehetséget. Azóta pedig majdnem 10 év telt el, Josh pedig immár 29. születésnapját ünnepli!

Ne szaladjunk azonban ennyire előre, hiszen a színésztehetség karrierje már jóval Suzanne Collins trilógiájának filmes adaptációja előtt megkezdődött, méghozzá nem is akárhogyan!

Joshua Ryan Hutcherson 1992. október 12-én látta meg a napvilágot, Michelle és Chris Hutcherson elsőszülött fiaként, négy évvel később pedig követte őt öccse, Connor. Josh négy éves korában határozta el magában, hogy ha felnő, akkor a színészi pályára lép, első nagyobb szerepét viszont csak 2002-ben, tíz évesen kapta.

Josh négy éves korában határozta el magában, hogy ha felnő, akkor a színészi pályára lép.Fotó / wallpaper

Ebben az évben 3 televíziós sorozatban, többek között a Vészhelyzetben kínáltak fel neki kisebb szerepeket, első filmes alakítása pedig a 2003-ban megjelent Csodakutyák című alkotáshoz köthető. 2004-ben szinkronizálhatta Markl-t A vándorló palota című híres mesefilmben, 2005-ben pedig már hollywoodi filmekben is szerepet kapott.

Első főszerepe is egy 2005-ben megjelent filmhez köthető, ami a Zathura - Az űrfogócska címet viseli, Josh pedig egy Walter nevű fiút alakított benne, akinek a nővérét ebben a filmben a későbbi Alkonyat-szériával világhírnévre szert tevő Kristen Stewart alakította.

A fiatal tehetség karrierje innentől beindult, 2007-ben ő játszotta Jesse Aarons-t a Híd Terabithia földjére című filmben, melyért elnyerte a Young Artist Awardot, vagyis a legfiatalabb színésznek járó díjat.

A 2008-as Utazás a Föld középpontja felé című kalandfilmben - az akkor még karrierje teljében lévő - Brandan Fraser oldalán bizonyíthatott. Igazán beszédes, hogy a négy évvel későbbi folytatásban már csak Josh Hutcherson maradt benne a produkcióban. Tehetségét az is megmutatja, hogy nemcsak a jófiúk szerepében állta meg a helyét, hanem a 2009-ben megjelent Rémségek cirkuszában antagonistaként is láthattuk a vásznon.

A berobbanó sikert és maradandó hírnevet pedig vitathatatlanul Az éhezők viadala négy filmje hozta meg számára. A 2015-ben megjelent utolsó rész óta csak egy-két filmes szerepben láthattunk, de reménykedünk benne, hogy ez még változni fog.

A berobbanó sikert és maradandó hírnevet pedig vitathatatlanul Az éhezők viadala négy filmje hozta meg számára.Fotó / tv insider

Boldog születésnapot, Josh Hutcherson!

Névjegy

Név: Joshua Ryan Hutcherson
Születési idő: 1992. 10. 12.
Csillagjegy: mérleg
Magassága: 165 cm
Élettársa: Claudia Traisac