Énekes, színész, díva és vadóc egy személyben: Péterfy Bori 52 éves

Kevesen mondhatják el magukról, hogy olyan kivételes kisugárzással és energiával áldotta meg őket az élet, amely még a fülhallgatókon és képernyőkön keresztül is hatni tud. Arról pedig még ennél is kevesebben számolhatnak be, hogy mindemellett az idő sem múlik fölöttük – nos, mai szülinaposunk mindkét szerencsében részesült!

A Hajolj bele a hajamba című slágert egész biztosan mindenki ismeri: 2007-ben Bori és együttese ezzel a dallal robbant be a köztudatba, és egy csapásra rettentő népszerű énekes lett. A Péterfy Bori & Love Band számait a mai napig rendszeresen hallhatjuk a népszerű rádióadókon, koncertjeik iránt most is tömegek érdeklődnek.

Péterfy BoriFotó / Polyák Attila

Legújabb albumukat 2020-ban jelentették meg Szikra címmel, ez a járvány és a vele járó bezártság, majd az ebből való kiszabadulás élményén alapszik. A szövegeket az énekesnő írta, és külön érdekesség, hogy a zenekar nagy része otthon rögzítette a hangsávokat, a felvételt nem személyesen készítették el.

Bármennyire is sikeres azonban Bori énekesként, pályafutását nem ebben a szakmában kezdte: már középiskolai évei alatt beleszeretett a színjátszásba, és ezen a vonalon indult el a kilencvenes években. A budapesti alternatív színházi élet egyik oszlopos tagjává vált, és a mai napig felbukkan filmekben, sorozatokban is. Felmenői között híres írók és költők is fellelhetők, talán ennek is köszönhető, hogy Bori ilyen remekül helytáll a művészvilágban.

Péterfy BoriFotó / Lehotka Judit Zolka

Bár nem áll tőle távol az extravagánsabb, vagány színpadi megjelenés, a lázadás, kétségkívül kijelenthetjük róla, hogy a díva jelző is tökéletesen illik rá. Mélyen hisz a társadalmi felelősségvállalás jelentőségében, maga is több alkalommal állt ki hangosan a számára fontos célok és ügyek mellett. Kihívásnak tekinti a frontemberi munkát, ugyanakkor minden percét élvezi, és a színpadon állva is igazán maximalista.

Isten éltesse még nagyon sokáig!

NÉVJEGY

Név: Péterfy Borbála (Bori)
Születési idő: 1969. október 14.
Csillagjegy: mérleg
Családi állapot: házas, férje Merényi Dávid fotós, egy gyermek
Magasság: 173 cm
Szemszín: kék