Repül az idő... Ma ünnepli 34. születésnapját a High School Musical-filmek sztárja, Zac Efron

A népszerű színész neve főleg a 2006-os High School Musical című televíziós film kapcsán robbant be a köztudatba, Efron pedig az elmúlt 15 évben számtalan népszerű filmben szerepelt még. Ma pedig 34. születésnapját ünnepli.

Zac Efron 1987. október 18-án született San Louis Obispoban, mely az Egyesült Államokban, Kalifornia államban található. Gyermekkora teljesen átlagosnak mondható, problémák nélkül nőtt fel egy középosztálybeli családban, édesapja mérnök-műszerészként, édesanyja pedig titkárnőként dolgozott. Családnevük héber eredetű, mivel - bár kevesen tudják - Efron zsidó származású, vallását azonban nem gyakorolja.

Fotó / Getty Images

Színészi karrierjének beindításában édesapja segítette, aki már 11 éves korában arra ösztönözte fiát, hogy ezt a hivatást válassza. Mi pedig bátran kijelenthetjük, hogy ez egy remek döntés volt részéről.

Eleinte csak kisebb szerepeket kapott különféle sorozatokban, az igazi áttörést pedig a már fent is említett High School Musical című televíziós film megjelenése hozta meg neki 2006-ban. Efron itt nemcsak színészi, hanem énektudását is megcsillogtathatta, innentől kezdve vált igazán a tinilányok kedvencévé világszerte. A sorozat további két részt élt meg, melyek közül az utolsót már a mozikban, szélesvásznon mutatták be.

Fotó / AFP

A HSM-láz lecsengése után sem állt meg Zac Efron szekere, színészi karrierje ekkor kezdett igazán beindulni. 2009-ben láthattuk többek között a Megint 17 című vígjáték főszereplőjeként, 2014 óta pedig számos népszerű filmben kapott szerepet, mint például a Rossz szomszédság első és második része, a Nagyfater elszabadul, a Mike és Dave esküvőhöz csajt keres vagy a Baywatch.

Bár úgy tűnhet, hogy Efron főként csak vígjátékokban szerepel, valójában komolyabb hangvételű filmekben is láthattuk már őt az évek során. Legutóbbi ilyen filmjében Ted Bundy-t, a hírhedt sorozatgyilkost alakította, a történet pedig a férfi életét dolgozta fel felesége szemszögéből.

Fotó / Netflix

Jelenleg több filmen is dolgozik, melyek szintén eltérnek a vígjátékok műfajától, látni fogjuk őt horrorfilmben és thrillerben is. Kívánjuk, hogy minél több műfajban kibontakozhasson a jövőben, és izgalmas filmekkel örvendeztesse meg rajongóit.

Boldog születésnapot, Zac Efron!

Névjegy
Név: Zachary David Alexander Efron
Születésnap: 1987. 10. 18.
Csillagjegy: mérleg
Szülei: apja: David Efron, anyja: Starla Baskett
Testvére: Dylan Efron
Magasság: 173 cm
Szemszín: kék