45. születésnapját ünnepli a “leghumorosabb szuperhős”, Ryan Reynolds

Világot megmentő szuperhőstől, egészen a romantikus lovagig, sokféle szerepben láthattuk már a híres kanadai színészt, egy dolog azonban biztos: képtelenség őt nem kedvelni.

Ha valahol meghallod vagy meglátod Ryan Reynolds nevét, akkor valószínűleg neked is a vicces, piros ruhás Deadpool karaktere ugrik be először, ami egyáltalán nem meglepő. Ünnepeljük meg együtt a Marvel-moziverzum legviccesebb karakterét alakító színészt születésnapja alkalmából!

Feleségével, a színésznő Blake Livelyval.Fotó / Getty Images

Ryan Rodney Reynolds 1976. október 23-án született, a kanadai Brit Kolumbia tartományban, Vancouver városában. Talán kevesen tudják, de ír és skót felmenőkkel is rendelkezik, színészi pályafutását pedig 13 éves korában kezdte kisebb televíziós sorozatbeli szerepekkel, de 19 évesen kiábrándult a szakmából, és beiratkozott a Kwantlen Műszaki Egyetemre. A fordulópontot végül a Chris William Martinnal való találkozás jelentette számára, színésztársa ugyanis meggyőzte, hogy próbálkozzon újra a szakmában és költözzön vele Los Angelesbe.

Bár Reynolds leginkább vígjátékokban és romantikus komédiákban szerepelt az évek során, előfordult, hogy bevállalt néhány komolyabb alakítást is horror- és akciófilmekben. Mellékszereplőként láthattuk többek között a 2009-es X-Men kezdetek: Farkas című filmben, ahol először alakította Wade Wilson karakterét. Főszerepben is megfordult több alkotásban, ezek közé tartoznak például a sokak által kedvelt Mindenképpen talán és a Nász-ajánlat című filmek.

Kislányával és feleségével.Fotó / Getty Images

Sokaknak talán elkerülte a figyelmét, hogy Ryan Reynolds nem a Deadpool-filmekben formázott meg legelőször szuperhőst: a 2011-ben megjelent Zöld Lámpás című szuperhősfilmben alakította a címszereplőt, ez azonban eléggé negatív visszajelzést kapott a kritikusoktól és a nézőktől is egyaránt, így nem csoda, hogy feledésbe merült.

2016-ban Wade Wilson bőrébe bújva már nem mellékszereplőként tűnt fel a mozivásznon, hiszen Deadpool karaktere ekkor kapta meg első nagyjátékfilmjét, az X-Men-filmektől függetlenné váló, Marvel-képregényeken alapuló új háttértörténettel. A humoros szuperhős megformálásával Reynolds hamar belopta magát az emberek szívébe, 2018-ban pedig meg is jelent a széria második része, a Deadpool 2.

2021 augusztusában debütált a Free Guy című filmje.Fotó / AFP

A kanadai színészt legutóbb a 2021 augusztusában debütáló Free Guy című filmben láthattuk főszerepben, néhány napja azonban felröppent az a szomorú hír, hogy Reynolds egy időre visszavonul a színészettől. Reméljük, ez a szünet nem tart túl sokáig, és hamarosan újra láthatjuk őt a mozivásznon.

Boldog születésnapot, Ryan Reynolds!

Névjegy

Név: Ryan Rodney Reynolds
Születésnap: 1976. október 23.
Csillagjegy: mérleg
Házastárs: Blake Lively
Magasság: 188 cm
Szemszín: barna