Boldog születésnapot a romantikus vígjátékok sztárjának - 54 éves lett Julia Roberts

Október 28-án ünnepli születésnapját a színésznő, akinek ha a nevét halljuk, azonnal szívmelengető filmjei jutnak eszünkbe.

Julia Roberts a georgiai Atlanta külvárosában született 1967-ben, szülei is színészkedéssel foglalkoztak, ezért nem meglepő, hogy ő is és testvérei is ezt a pályát választották. Bátyja, Eric Robert és unokahúga, Emma Roberts szintén híres színészek. Gyermekkora sajnos nem volt felhőtlen, szülei 4 éves korában elváltak, édesanyja pedig már a következő évben újraházasodott, ám második férjétől bántalmazás miatt elvált. Julia édesapja 10 éves korában rákban hunyt el. A gimnázium után egyetemre ment, de nem diplomázott le, hanem New Yorkba költözött, hogy színész karrierjét egyengesse. Itt modellkedett és színész kurzusokra járt.

A gimnázium után egyetemre ment, de nem diplomázott le, hanem New Yorkba költözött, hogy színész karrierjét egyengesse.Fotó / Getty Images

A varázslatos 1990-es évek hozták meg a sikert számára, ugyanis megkapta a Micsoda nő! (Pretty Woman) című film főszerepét, amit előtte olyan nagy színésznők utasítottak vissza, mint Michelle Pfeiffer, Molly Ringwald és Meg Ryan. Ez nemcsak, hogy meghozta számára a várva várt ismertséget, de még egy Oscar-díj jelölést is jelentett a legjobb színésznő kategóriában. A 90-es évek második felében talált rá igazán a romantikus vígjátékok műfajára, ekkorra datálhatóak a legnagyobb klasszikusai, mint az Álljon meg a nászmenet! és a Sztárom a párom.

A varázslatos 1990-es évek hozták meg a sikert számára, ugyanis megkapta a Micsoda nő! (Pretty Woman) című film főszerepét.Fotó / Getty Images

Bár sokan legszívesebben a romantikus szerepeire gondolnak vissza, nem tagadhatjuk le azt sem, hogy más műfajokban is kiválóan megállta a helyét. 2000-ben játszotta el Erin Brockovich szerepét az azonos című életrajzi drámában, melyben olyan hitelesen alakította a környezetet szennyező energiavállalat ellen harcoló egyedülálló anyát, hogy 20 millió dollárt keresett és Oscar-díjat is nyert.

1991-ben három nappal esküvőjük előtt szakított Kiefer Sutherlanddel, mert a férfi a megcsalta, majd 1993-ban hozzáment Lyle Lovett country énekeshez, de 1995-ben elváltak. Roberts ezután Benjamin Bratt színésszel járt, de 2000-ben egy forgatáson megismerkedett Daniel Moder operatőrrel, akivel 2002-ben házasodtak össze és azóta már három gyermekük van. A People magazin ötször választotta meg a világ legszebb nőjének, ezzel ő nyerte el a címet a legtöbb alkalommal.

Egy forgatáson megismerkedett Daniel Moder operatőrrel, akivel 2002-ben házasodtak össze és azóta már három gyermekük van.Fotó / AFP

Az utolsó egyik nagy dobása a 2010-es Ízek, imák, szerelmek volt, azóta is sorra szerepel filmekben és sorozatokban egyaránt, reméljük hamarosan ismét egy ikonikus filmmel gazdagítja a repertoárját.

Boldog születésnapot, Julia Roberts!

Névjegy

Név: Julia Fiona Roberts
Születési dátum: 1967. október 28.
Csillagjegy: skorpió
Foglalkozása: színész, producer
Családi állapota: házas, három gyermek édesanyja: Hazel, Phinnaeus (2004) és Henry (2007)
Vagyona: 250 millió dollár