Miután Hero Fiennes Tiffin elmúlt 23 éves

A népszerű filmsorozat férfi főszereplője ma szülinapozik. Isten éltesse!

24 évvel ezelőtt, pontosan a mai napon látta meg Londonban a napvilágot a színész, modell és producer. Családjában olyan híres színészek vannak, mint például a legutóbbi James Bond filmben M-met alakító Ralph Fiennes, aki a nagybátyja.

Hero első komolyabb filmes szerepét 12 éves korában kapta meg, a 2009-ben bemutatott Harry Potter és a félvér herceg című filmben ő játszotta el Voldemort fiatalkori énjét, a 11 éves Tom Denemet. Több ezer színész közül választották ki a szerepre.

Forrás: AFP

2012-ben még szerepet kapott egy háborús filmdrámában, ezt követően azonban hat évre teljesen eltűnt a mozivászonról és a tévéképernyőről egyaránt.

Ebben az időben dolgozott többek között a vendéglátóiparban, valamint tájépítészként is. Azonban a modellkedés volt az, ami meghozta számára a sikert: olyan márkáknak volt az arca, mint a Dolce & Gabbana, a Dior, a Superdry vagy a H&M.

Többek között ennek köszönhető, hogy 2018-ban újra színészkedni kezdett, és még ebben az évben meg is kapta a Miután-könyvsorozat filmváltozatának főszerepét, ő alakította Hardin Scottot. Ez pedig meghozta számára a világhírnevet, sőt színészi alakítását még egy Teen Choice Awarddal is elismerték.

A filmet 2019 áprilisában mutatták be, és bár a kritikusok fanyalogva fogadták, a tinik körében hatalmas népszerűségre tett szert Hardin és Tessa erotikával túlfűtött romantikus kalandozása, így a stúdió rögtön rendelt három folytatást is.

Forrás: Getty Images

A második részt, a Miután összecsaptunkat 2020 szeptemberében mutatták be. A harmadik részt, a Miután elbuktunkat pedig 2021 szeptemberében tűzték premierre.

A negyedik, befejező részt már leforgatták, jelenleg a film utómunkálatai zajlanak. Feltehetően a könyvhöz hasonlóan Miután boldogok leszünk címmel kerül a mozikba, 2022-ben.

A tetralógia érdekessége, hogy a Fiennes Tiffin által játszott Hardin Scott karaktere nem éppen egy tipikus hős jellem, sőt egy kifejezetten toxikus figura - többek között már tinédzser korában alkoholista -, aki más filmekben ezekkel a belső tulajdonságokkal inkább antagonista lenne.

A filmek alapjául szolgáló regények első részét Anna Todd írta 2013-ban, a férfi főszereplőt a One Direction fiúbanda egyik énekeséről, Harry Stylesról mintázta. 2018-ban maga az írónő választotta ki a két főszereplőt (Fiennes Tiffin mellé Tessa Young szerepére Josephine Langfordot), mivel szerinte a két színész között működött legjobban a kémia a jelöltek közül. A nagysikerű filmeket látván jól döntött.

Névjegy
- születési név: Hero Beauregard Faulkner Fiennes Tiffin
- született: London, 1997. november 06.
- szülei: George Tiffin és Martha Fiennes
- testvérei: Titan (báty) és Mercy (húg)
- egyedül az Instagramon van jelen a közösségi médiában
- horoszkópja: skorpió
- magassága: 188 cm
- szemei színe: zöld
- leggyakoribb magyar szinkronhangja: Jéger Zsombor