Az Oscar-díj legreményteljesebb birtokosa: Leonardo DiCaprio 47 éves lett!

Néhány évvel ezelőtt mémek sokasága élcelődött azon, hogy a számtalan alkalommal jelölt DiCaprio vajon ismételten megmarad jelölti státuszban, vagy végre-valahára haza is viheti a hőn áhított Oscar-díjat. Nos, 2016-ban ennek is eljött az ideje, azonban nem csak ez érdekes a most 47 éves színész pályafutásában.

Leonardo DiCaprio 1974-ben született egy német–olasz házaspár egyetlen gyermekeként Los Angelesben. Mint sokan mások, ő is reklámokban kapta első szerepeit még a nyolcvanas évek derekán. Ezt először televíziós sorozatok, később pedig filmszerepek követték. Első Oscar-jelölését mindössze 19 éves korában zsebelhette be Arnie Grape megformálásáért a Gilbert Grape című filmben, ahol Johnny Depp oldalán játszott.

Ő is reklámokban kapta első szerepeit.Fotó / AFP

A világhírt természetesen a Titanic hozta meg számára, amely minden idők egyik legnagyobb kasszasikerének bizonyult. Érdekesség, hogy bár a film egyik legromantikusabb jelenetének hatása, amikor Jack lerajzolja Rose-t, nyakában a gyémánt nyakékkel, valójában egyedül az ügyes vágásnak köszönhető. DiCaprio valójában nem rajzol túl jól, a filmben látott grafika a rendező, James Cameron alkotása.

2002-ben két nagyon sikeres filmben is játszott. A Kapj el, ha tudsz a hatvanas évek egyik legnagyobb csalójáról szólt, míg a New York bandái történelmi film, a New York-i gengszteréletet mutatta be Martin Scorsese rendezésében. 2004 óta filmproducerként is tevékenykedik.

A Wall Street Farkasában.Fotó / Red Granite Pictures / Appian Way

A 2010-es években olyan – azóta már-már klasszikussá vált – sikerfilmekben szerepelhetett, mint a Viharsziget, A nagy Gatsby, A Wall Street farkasa, az Eredet vagy a Django elszabadul. 2016-ban pedig megtört az átok, megkaphatta az Oscar-díjat A visszatérőben nyújtott alakításáért. Bár karrierje elején könnyű volt a szépfiú címkéjét rásütni, azóta DiCaprio többszörösen is bebizonyította, hogy színészi teljesítménye messze túlszárnyalja vonzónak tartott külsejét.

Brad Pittel, akivel a Volt egyszer egy...Hollywood című filmben szerepelt.Fotó / AFP

Az elmúlt években lelkes környezetvédelmi aktivista vált belőle, 2016-ban pedig még a pápával is találkozhatott. Rendszeresen adakozik különféle nemes célokra.

 Boldog születésnapot, Leonardo DiCaprio!

Névjegy

Leonardo Wilhelm DiCaprio
Született: Los Angeles, 1974. november 11.
Csillagjegy: skorpió
Magasság: 183 cm
Szemszín: kék
Családi állapot: kapcsolatban, párja Camila Morrone modell