Mindenki neveletlen hercegnője, Anne Hathaway 39 éves lett!

Céltudatos, mégis meleg tekintet, rendezett külső, Julia Roberts-féle mosoly, változatos szerepek, nagy átalakulások. Na tudod már, hogy kinek van szülinapja? Az Oscar-díjas Anne Hathaway 39 éves lett!

1982. november 12-én született Brooklynban, New Yorkban. Édesapja ügyvéd, édesanyja színésznő. Két fiútestvére van, egy bátyja és egy öccse. Talán ennyi elég is volt a száraz infókból! Lássuk inkább a híresebb szerepeit, amelyeket akár egy őszi estén bekuckózva is megnézhetsz!

Vigyázz, kész, Anne Hathaway! Láttad már a leghíresebb filmjeit?Fotó / Pinterest

1. Neveletlen hercegnő

Nem. Nem kezdhetjük mással a sort! Nemcsak azért, mert a film idén volt 20 éves, hanem, mert ez hozta meg az áttörést a színésznő életébe: 18 éves korában hirtelen világsztárrá avanzsálták. Karakterét, a 16 éves Miát a nagymamája, Genovia királynője keresi fel, hiszen át kell adja a trónt az utódjának. A film során a makrancos kamaszlány nővé érését, formálódását láthatjuk. Az itt nyújtott alakításáért 2002-ben MTV Movie Awards jelölést is bezsebelt, legjobb első szereplés kategóriában! 2004-ben megjelent a második rész is: Neveletlen hercegnő 2.: Eljegyzés a kastélyban címmel.

2. Az ördög Pradát visel

Időrendben a következő nagy szerepe kétségkívül Az ördög Pradát visel című filmben volt. Itt Andy Sachs friss diplomás szerepébe bújt. A feltörekedni vágyó fiatal lány, és az életét megkeserítő főnöke mindennapjait mutatja be a divat kegyetlen világában, mígnem a lánynak választania kell egy boldog élet és a csillogó karrier között.

3. Jane Austen magánélete

Egy nem annyira ismert, mégis izgalmas szerepe Hathaway-nek, ahol a XVIII. századi angol írónő bőrébe bújhatott. Talán sokan szeretnénk megformálni a korát meghaladó írónőt, aki úttörőnek számított az akkori Anglia elit közegében. Hogy miért is? Pusztán azért, mert csodálatosan írt, publikálni akart, és ráadásul ostobaságnak tartotta a szerelem nélküli házasodást.

Ha odáig vagy a Büszkeség és balítéletért, akkor a színésznőnek ezt a filmjét is tuti szeretni fogod!

4. Egy nap

Mi történik akkor, ha két nagyon különböző személyiség egymásra talál? Ráadásul elég fiatalon, épp a diplomaosztó napján? A romantikus dráma éveken át mutatja be az ambíciókkal rendelkező lány és a világot játszóterének tekintő fiú történetét. Két évtizednyi cselekményen keresztül kísérhetjük végig, amint két fiatal egymás kezét szorosan fogva, vagy épp messzire engedve, de rájönnek, hogy akit mindvégig kerestek, ott állt végig mellettük.

Az Egy nap című filmet érdemes megnézni egy romantikus estén.Fotó / Twitter

5. A nyomorultak

A XIX. századi Franciaországban vagyunk. Hogy miről szól a történelmi ihletésű regényből készült tragikus eposz? Összetört álmokról, viszonzatlan szerelemről, szenvedélyről, áldozatról és végül megváltásról. A színésznő ezért az alakításáért kapta meg első Oscar-díját, legjobb női mellékszereplő kategóriában. De meg is dolgozott érte! Egy 2012-es interjúban úgy nyilatkozott, hogy „Fizikailag is át kellett alakulnom, hogy hitelesen játszhassam a haldokló Fatine-t. Hetekig alig ettem valamit. De a hajnyírás! Az brutális volt. Szóval nagyon fájt, de ezt kívánta meg a szerep: olyan áldozat volt, amelyet meg kellett hoznom a hitelesség érdekében.".

És most jöjjön néhány érdekesség! Tudtad-e, hogy...

... az amerikai filmsztár állítólag William Shakespeare felesége után kapta a nevét, akit szintén Anne Hathaway-nek hívtak.

... a Neveletlen hercegnő film sztorijáért nem voltak oda a kritikusok, Anne alakítását mégis dicsérték. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2001 legnagyobb kasszasikere lett a film!

... majdnem nem kapta meg a Macskanő szerepét? Úgy ment a rendezővel való találkozóra, hogy nem ismerte a sztori szereplőit, azt gondolta, hogy Joker szerepére keresik a színészt.

... nagy életmódváltásai voltak. 2012-ben például vegetáriánus lett, azonban 2014-ben a Csillagok között miatt mégis felhagyott vele. A Rachel esküvője című film miatt pedig elég sokat kellett dohányoznia, ami miatt rá is szokott a cigire.

... többek között arról is nyíltan mesélt 2007-ben, hogy fiatalkori depresszióban szenvedett, amelyből gyógyszeres kezelés nélkül sikerült meggyógyulnia.

... a színésznő sokkal jobban szereti a színpadi szerepeket, mint a filmekben való munkáit?

... több jótékonysági szervezetnek is tagja, 2008-ban az Elle magazin neki ajánlotta a „Women in Hollywood" díjat.

Tudtad-e, hogy Anne Hathaway majdnem nem kapta meg a Macskanő szerepét?Fotó / Pinterest

Boldog születésnapot, Anne Hathaway!

Névjegy

Név: Anne Jacqueline Hathaway
Született: 1982. november 12., Brooklyn, USA
Férje: Adam Shulman
Magassága: 173 cm